Designer: Dries Van Noten

Koningin Mathilde heeft recent haar belofte aan de Belgische modewereld om de Belgische modemerken mee op de kaart te zetten, nog maar eens uitgesproken. Zo zien we de Koningin de laatste jaren meer een meer ontwerpen van Dries Van Noten dragen.

Voor wie Dries Van Noten nog niet kent: hij is één van de Antwerpse Zes, een groep van invloedrijke modeontwerpers van de Antwerpse modeacademie, die deze school internationale bekendheid heeft gegeven sinds de jaren ’80. Hij is ongetwijfeld één van de bekendste Belgische ontwerpers in het buitenland, en showt twee keer per jaar zijn damescollectie tijdens een modeshow in Parijs.

Koningin Mathilde was volgens mij niet onmiddellijk grote fan van zijn ontwerpen, maar sinds een aantal jaar zien we steeds meer van zijn ontwerpen in haar kleerkast opduiken. Vaak ook in het buitenland, op economische missie, ongetwijfeld dus om de Belgische modewereld internationaal te ondersteunen. Zo droeg ze begin dit jaar, op 17 maart, onderstaande top van Dries Van Noten, op economische missie in Thailand:

De stijl is typisch Dries Van Noten: het accent zit in de stoffen die gebruikt werden, vrij aparte printen die door elkaar gebruikt worden. Dries Van Noten kiest ook vaker voor ruimer zittende stukken, dan voor aansluitende kledij, waardoor Mathilde ervoor kiest een riempje te dragen. Ze combineerde de top met een oranjerode linnen broek.

Klik hier voor meer foto’s

Wat vinden jullie van deze top specifiek? En van Dries Van Noten als ontwerper voor Mathilde?

Foto’s met dank aan Place Royale en Dries Van Noten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.