Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen – New York – dag 3

In haar hoedanigheid van Speciaal Pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, gaat Hare Majesteit de Koningin naar New York. De Koningin neemt deel aan meerdere VN-bijeenkomsten en activiteiten  die het urgente belang benadrukken van de concrete toepassing van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

In haar vele ontmoetingen zal de Koningin de nadruk leggen op de onderwerpen educatie en onderwijs, de nieuwe UNICEF agenda voor kinderen en jongeren, gezondheid en welzijn met een accent op mentale gezondheid, gelijke kansen man/vrouw en sociaal ondernemerschap.

De Koningin bezoekt eveneens de Cathedral High School in New York. Kwaliteitsonderwijs (SDG4) is een bijzonder aandachtspunt van de Koningin die van oordeel is dat op het terrein het verschil moet gemaakt worden.

© Belgium Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation


 

Op haar laatste dag in New York woonde Koningin Mathilde de opening bij van het algemeen debat van de Algemene Vergadering. Daarna bracht ze een bezoek aan de Cathedral High School. Ten slotte woonde ze nog het evenement “Youth with a vision: #SheIsEqual” bij.

Koningin Mathilde droeg een oranje blouse met hooggesloten nek en een beige rok met bloemenmotief. De outfit is van Natan. De blouse is de oranje variant van onderstaande blouse:

Mathilde droeg deze volledige outfit al eerder tijdens een provinciebezoek aan Limburg op 24 mei dit jaar. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.