European Development Days 2017

Hare Majesteit de Koningin woont de European Development Days (EDD) 2017 bij in Tour & Taxis te Brussel. Thema dit jaar is Investeren in ontwikkeling. ’s Ochtends woont zij de openingsceremonie bij.  Op de middag biedt de Koningin een lunch aan in het teken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties. Verschillende pleitbezorgers van de SDGs worden verwacht. De lunch vindt plaats in het Kasteel van Laken. De deelnemers hebben het over de concrete implementatie van de ontwikkelingsagenda 2030:  initiatieven die tot dusver genomen werden en mogelijkheden voor de toekomst. ’s Avonds bezoekt de Koningin verschillende stands in Tour & Taxis en opent zij het paneelgesprek Leaving no one behind. De EDD worden georganiseerd door de Europese Commissie.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe witte jurk met een blauwe fijne print op. De jurk is van Natan, hieronder zie je een jas in een andere kleur, waar dezelfde print wordt gebruikt:

Ook het model van de jurk is erg typerend voor Natan: de driekwartsmouwen, de rechte halslijn met het kleine v-tje in het midden, en de vorm van de rok. 

Koningin Mathilde droeg er een blauwe clutch bij, en haar lange pareloorbellen. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

7 comments

 1. Margot schrijft:

  Tsja het is een ‚gewoon’ Natan jurkje, stijve stof en een randpatroon dat niet echt zorgvuldig wordt verwerkt (alhoewel het kan erger bij Maxima heeft hij onlangs het bloemenpatroon op de kop aan elkaar gestikt). De kleur met de clutch en schoenen maken het! En gelukkig geen riempje!!!!

  • Jan schrijft:

   Helemaal akkoord : slordig afgewerkt en niet aangepast aan het lichaam (vaak te hoge taille, plagedrukte boezem en te smalle mouwen). Ook storend is dat dezelfde modellen en stoffen bij alle koninklijke klanten te zien zijn.

  • Jan schrijft:

   Mijnheer Vermeulen is de ontwerper van de Natan-collectie. Het lijkt me dan ook logisch dat hij zijn “koninklijke uithangborden” er zo goed mogelijk laat uitzien. Het is inderdaad de klant die beslist en koopt, maar het is de ontwerper die adviseert en er alles moet aan doen om zijn klanten perfect voor de dag te laten komen.

 2. madison schrijft:

  De print is heel mooi. De stof ook. Staat haar goed. Ben t eens met opmerkingen boven. Waarom niet beter op t lichaam afgespeld/afgesteld? Ze moeten haar maten nu wel kennen denk ik.
  De assessoires (en daar is Natan heel goed in) maken t een mooi geheel.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.