European Development Days 2018

Hare Majesteit de Koningin woont de openingsceremonie bij van de European Development Days (EDD) 2018 met als thema dit jaar: Women and Girls at the Forefront of Sustainable Development: protect, empower, invest.

De Koningin houdt er, in haar hoedanigheid van VN-Speciaal Pleitbezorger voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs), een toespraak over de uitvoering van de Sustainable Development Goals en met bijzondere aandacht voor  mentale gezondheid als een cruciale factor voor ontwikkeling. Ook jongeren krijgen bijzondere aandacht. Dit evenement wordt georganiseerd door de Europese Commissie en vindt plaats in Tour&Taxi te Brussel.

In marge van de EDD zal de Koningin nog contacten hebben met hoge vertegenwoordigers van de UNO en met Young Global Leaders.

 

Lees hier de toespraak van Koningin Mathilde! Ook de Spaanse koningin Letizia was op deze bijeenkomst aanwezig, en ook zij hield een toespraak.

Koningin Mathilde combineert een nieuw blouse met een eerder gedragen rok. Beide stukken zijn van Natan. De zijden blouse komt uit de zomercollectie 2018 van de Natan Edouard Vermeulen lijn:

De blouse komt jullie misschien bekend voor, en dat is niet abnormaal, want Koningin Máxima droeg deze blouse tijdens de tweede dag van het staatsbezoek van Nederland aan Luxemburg.

De rok werd gemaakt uit dezelfde stof als de mantel hieronder:

We zagen Mathilde al eerder met de rok op 17 september 2015 en op 14 april 2016

Ze combineert de outfit met beige pumps, een lichtroze clutch, en goudkleurige cirkelvormige oorbellen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

10 comments

  1. Madison schrijft:

    Tja…. stofjes zijn mooi…maar ik vind de combinatie geen topper. De blouse is lief maar ook bij Maxima niet perfect… kan mn vinger er moeilijk opleggen.. is t model te meisjesachtig? De rok is erg stijf en band te hoog..zou wat moeten kunnen zakken…

  2. Kuifje schrijft:

    Ik vind het ronduit lelijk. Precies een ballon zoals ze daar staat. En dan te weten dat ze zoveel mooie stukken in haar kast hangen heeft. Zou Edouard Vermeulen dat echt niet zien ? Die rok zit veel te hoog, die volants aan die col maken dat ze geen hals heeft, de verhoudingen kloppen in het geheel niet; naar mijn gevoel dan toch.

  3. Anja schrijft:

    Een veel te p(r)opperig geheel. De sierrand aan de hals heeft ze ook nog eens aan de bovenkant van de rok zitten. Daarbij is de rok zo bol als een ballon. Dadelijk stijgt ze nog op!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.