Flanders Fashion Fuel

De dag van Koningin Mathilde stond vandaag helemaal in het teken van de Belgische modesector. Eerst woonde ze een rondetafelgesprek bij, waarbij ze kennismaakte met het project Flanders Fashion Fuel van het Flanders Fashion Institute. Hier sprak ze ook enkele jonge Belgische ontwerpers.

Vervolgens bracht ze ook een bezoek aan de tentoonstelling ‘Inspirations’ van de Belgische modeontwerper Dries Van Noten in het ModeMuseum te Antwerpen. Deze tentoonstelling was vorig jaar te zien in Parijs.

Koningin Mathilde droeg dan ook – hoe kan het ook anders – kledingstukken van Dries Van Noten vandaag. Geen nieuwe, maar eerder gedragen stukken:

CBA0kXhXEAABn_O CBA2AUWWYAABElm CBAx3uDXEAARJF6 CBBHZyUWwAAA-Bj

Koningin Mathilde droeg een grijs-roze gestreepte mantel boven een grijs-roze gebloemde jurk:

DRI_0108.1366x2048 DriesDRI_0023.1366x2048

Mathilde droeg ten slotte haar platte schoentjes van Giorgio Armani, en zilveren oorbellen.

Koningin Mathilde wilde met deze activiteit opnieuw haar steun aan de Belgische modewereld betuigen. Ik hoop dan ook van harte dat we haar binnenkort in enkele nieuwe Belgische ontwerpers zien opdagen!

Foto’s met dank aan Wim Dehandschutter

7 comments

 1. Kuifje schrijft:

  De jas vind ik in het geheel niet mooi. Bij mij roept deze jas andere beelden op uit een heel wrede periode in Europa nl de concentratiekampen. Haar jurk vind ik daarentgen wel mooi. En dan de foto waarop ze die jas draagt : met haar krukken erbij lijkt het mij ook meer op een peignoir (in goed nederlands LOL). Gelukkig valt er over kleuren en smaken niet te discuteren.

 2. Sanne schrijft:

  De jurk is super! Mooie kleuren en leuk model! De mantel vind ik niet zo mooi, die mag ze de volgende keer thuis laten 🙂 Top dat ze een ontwerp draagt van de ontwerper over wie de tentoonstelling gaat.

 3. madison schrijft:

  Dries’ zn collecties zijn heel bijzonder qua dessins en vorm…niet altijd heel draagbaar voor de wat meer officiële ontvangsten en bezoeken van een koningin (ook niet voor zakelijke events). Heel mooi dat het lukt met deze ontwerpen: de jas zeker heel bijzonder. Niet een jas voor veel gelegenheden. De jurk is meer draagbaar en de kleurencombinatie is fantastisch.

 4. Merel schrijft:

  Prachtig vind ik dit, de kleuren, de combinatie van de twee dessins, de mouwinzet van de jas, het volumineuze van de jas gecombineerd met de eenvoudige snit van de jurk, ik kan nog wel even doorgaan… 😉 Ben het eens met eerdere reactie dat de kleding van DvN niet altijd even makkelijk draagbaar is voor iemand in Mathilde’s positie. Maar ze doet het wel! Ik vind dat heel stoer van haar, en deze combinatie staat haar geweldig. Een wit jurkje met gedeeltelijk een print van DvN vind ik haar overigens ook geweldig staan. En niet alles van DvN is zo extreem; in dit jurkje had ik haar deze winter graag gezien:
  http://www.yoox.com/us/34472997FX/item?dept=women#sts=sr_women80&cod10=34472997FX&sizeId=

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.