Gebrevetteerde Hofleveranciers

Zijne Majesteit de Koning heeft de nieuwe lijst van Gebrevetteerde Hofleveranciers vastgelegd. De Koning en de Koningin ontvangen de nieuwe titularissen in het Koninklijk Paleis te Brussel. Wie meer wenst te weten over de toekenning van het brevet van Hofleveranciers, verwijzen we graag naar de website van vzw De Gebrevetteerde Hofleveranciers van België.

© Koninklijk Paleis

Eerder op de dag had Koningin Mathilde nog een andere activiteit:

Hare Majesteit de Koningin woont het tweede nationaal seminarie SDG’s: Gaat het wel de goede richting uit? bij georganiseerd door Ondernemers voor Ondernemers. OvO is een samenwerkingsverband tussen bedrijven en ngo’s voor ontwikkelingssamenwerking en voor engagement voor duurzame ontwikkeling. De seminarie heeft tot doel om, twee jaar na de lancering van de SDG’s, een stand van zaken op te maken van de evolutie van deze doelstellingen in België. De Koningin is pleitbezorger van de SDG’s voor de Verenigde Naties. De activiteit neemt plaats in Brussel.

Hiervan is slechts één onduidelijke foto van vrijgegeven:

© Koninklijk Paleis

Het ziet er wel naar uit dat Mathilde voor beide gelegenheden dezelfde outfit droeg: ze koos voor een combinatie van een blauw shirtje met korte mouwen met daaronder een bruingrijze rok met bloemenprint, waarop een blauw geometrisch patroon werd gedrukt.

De rok is van Dries Van Noten, en werd gemaakt met de stof die ook voor onderstaande top werd gebruikt:

Koningin Mathilde draagt hierbij een paar grijze pumps, een grijze clutch en een paar lange fantasieoorbellen die we al een paar jaar niet meer gezien hadden.

Wat vinden jullie van deze nieuwe outfit?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

7 comments

 1. Margot schrijft:

  De rok hangt door de elastische stof erg ongelijk. Ik vind het op zich wel een leuke combi in een kleur die de koningin goed staat. Alleen ik vind hem qua korte mouwtjes, dunne stof een beetje zomers in deze tijd van het jaar.

 2. Charlie schrijft:

  Ik vind dit eigenlijk echt heel oubollig. Zeker het model van de rok, het is voor mij ofwel te lang ofwel te recht, de combinatie recht en lang doet mij gewoon denken aan grootmoeders.
  De kleur staat haar inderdaad wel echt heel goed.

 3. Anja schrijft:

  De set vind ik heel leuk, aanvankelijk kwam het over alsof de rok uit India mee mocht.
  De wollige wasverzachtte uitziende blauwe trui ziet er alleraardigst uit. Mooie en goede kleur voor Mathilde.
  De korte mouwen zijn geen probleem. Lekker het hele jaar doordragen. Vooral met deze bijna zomerse temperaturen.
  De trui doet me denken aan een grootmoeders borstrok die ik zelfs nog droeg begin jaren ’70 als onderhemd. Maar voor iedereen zichtbaar is nog mooier )):

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.