Herdenking van Gabrielle Petit

Hare Majesteit de Koningin woont de herdenking bij van de 100ste verjaardag van de terechtstelling van Mevrouw Gabrielle Petit. Deze jonge vrouw werkte als vrijwilliger bij het Rode Kruis tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ze werd ter dood veroordeeld door een Duitse militaire rechtbank  wegens verraad. Op 1 april 1916 werd ze gefusilleerd op de Nationale Schietbaan te Schaarbeek. 

Koningin Mathilde droeg een grijs gestreepte mantel:

CfIH4-zUAAEZjLr CfIHyzrUAAE8M7C

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde droeg dezelfde zwarte broche in de vorm van een ster die ze droeg op vrijdag, en ook haar pareloorbellen. De mantel is van modehuis Natan. Mathilde droeg deze eerder op 11 oktober 2015, toen droeg ze er een broek onder, en vandaag koos ze voor een rok of jurk onder de mantel.

6 comments

 1. Margot schrijft:

  Ik vond de mantel met zwarte broek en half open zoals in oktober 2015 vlotter. Op deze manier maken de breedte strepen haar wat breed en oogt het wat stijfjes. Overigens mijn complimenten voor hoe de koningin de traditionele rouwkleuren van zwart, wit en grijs met als enig sierraad parels in acht neemt. Ze draagt ook steeds een donkere panty.

 2. Hendrikje schrijft:

  Op een of andere manier heeft deze jas het net niet. Vraagje: is het wel een jas? In het rok gedeelte zie ik geen overslag, alleen iets dat op een losse ondiepe plooi lijkt.

  • Hendrikje schrijft:

   Ja, dat zie ik ook wel – weer typisch Natan dat die drukknopen zo tekenen, dat verwacht je niet in die prijsklasse.
   Wijs mij maar eens aan waar je bij de zoom zelfs maar een spoor van een overslag ziet. Een overslag van onder tot boven maak iets tot een jas. De zoom loopt zo te zien helemaal door.
   Mogelijk heeft Jelka de mogelijk aan te geven waar de zoom dan onderbroken zou moeten zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.