Huldeplechtigheid aan de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016

Hunnen Majesteiten de Koning en de Koningin zitten een huldeplechtigheid aan de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016 voor. De plechtigheid vindt plaats in het Koninklijk Paleis te Brussel, en wordt georganiseerd in samenwerking door de Kanselarij van de Eerste Minister en het Koninklijk Paleis. 

Koningin Mathilde droeg een zwarte jurk met korte mouwen voor deze gelegenheid:

CjDEsQoWgAAHl4V CjDEsQoWsAAFEWH

© Koninklijk Paleis

Voorlopig heb ik nog geen betere foto’s dan deze gevonden die ik hier mag plaatsen. Koningin Mathilde droeg uiteraard een sobere zwarte jurk voor deze herdenking, waar voor het eerst sinds lang de hele Belgische koninklijke familie nog eens voor aanwezig was.

Ze droeg er zwarte pumps bij, en droeg de Alexia clutch van A Bag With A Story:

A Bag With A Story46-alexia_2

9 comments

 1. Margot schrijft:

  Ik vind dat de koningin bij deze ramp qua betrokkenheid en kledingkeuze het echt geweldig heeft gedaan. Nu ook door de korte mouwtjes en de huidkleurige panty is de rouw er duidelijk maar minder overheersend dan in eerste instantie.
  Ik vind zo’n plechtige bijeenkomst in het paleis echt eer doen maar vraag me dan wel weer af of iedereen is uitgenodigd!

  • Chris schrijft:

   Ik heb de rechtstreekse uitzending gezien, er was een vertegenwoordiger van elk land waar een slachtoffer gevallen was en al de familieleden waren uitgenodigd. Het was echt eervol, ingetogen en ontroerend.

  • Charlie schrijft:

   Blijkbaar waren er zo’n 700 mensen uitgenodigd en zijn er ongeveer 500 daarop ingegaan. (Vb. omdat ze een herdenking emotioneel nog niet aankunnen)
   18 mensen liggen nog steeds in het ziekenhuis.
   Daarnaast zijn er ook mensen die niet waren uitgenodigd omdat ze gewoon toevallig in de buurt waren, zij en hun familie kan je natuurlijk niet allemaal uitnodigen (via enkele omwegen zal iedereen in België wel iemand kennen die in meer of mindere mate betrokken was). De nadruk lag echt op de slachtoffers en hun familie, de gewonden en de hulpverleners.
   Ik hoop dat dat een beetje een antwoord is op je vraag?

 2. madison schrijft:

  Wat heftig allemaal. En nog 18 mensen in t ziekenhuis, dat is niet best.

  Van de korte fragmenten die ik heb gezien was t een zeer ontroerende ingetogen bijeenkomst met goede speech van de koning en de kleding van de koningin zeer passend.
  Lief tasje.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.