Huwelijk van Prinses Alix de Ligne en Graaf Guillaume de Dampierre

Afgelopen zaterdag, 18 juni 2016, was Koningin Mathilde te gast op het huwelijk tussen Prinses Alix de Ligne en Graaf Guillaume de Dampierre, dat plaatsvond op het Kasteel van Beloeil.

Koningin Mathilde werd gespot tussen de gasten op de receptie van het huwelijksfeest, ze droeg een zachtblauwe jurk:

0

© Violaine le Hardy de Beaulieu

Koningin Mathilde draagt hier een gekende jurk van Natan, die voor haar werd gemaakt voor de Nationale Feestdag van 2015. Mathilde droeg hierbij een bijpassend tasje van Fabienne Delvigne, en pumps in eveneens dezelfde kleur.

7 comments

 1. Kuifje schrijft:

  Vele franstaligen hebben op FB massa’s kritiek geuit op de Koningin. Velen denken dat zij een witte jurk draagt en dus de bruid in de schaduw stelt. Terwijl toch duidelijk is dat zij deze jurk vorig jaar droeg op de nationale feestdag. Volgens Edouard Vermeulen is de kleur zachtblauw, Fabienne Delvigne omschreef de kleur als zachtgroen terwijl op de foto de jurk lichtgrijs eruit ziet. Ik heb nooit beseft dat er zo veel afgunst bestaat in Franstalig België tegen de Koningin. Tenslotte vond en vind ik de jruk nogal prachtig. En je ziet toch duidelijk dat dit geen wit is.

 2. evertjvanderstroom@bergstroom.com schrijft:

  Jammer van al die kritiek …….. de walen tonen zich de laatste tijd niets steeds vangen beste kant …..al die stakingen …….
  De jurk blijft prachtig en is een mooie blauwachtige pastel kleur . Zeer mooi ! Wat een tegen vallen van prinses Stefanie van Luxemburg. Zij moet echt bij een styliste te rade gaan, voor zo een jonge vrouw …..

  • Kuifje schrijft:

   Inderdaad, Stéphanie zag er nogal ouwelijk uit… Wie raadt haar om zo iets te dragen terwijl haar schoonzussen zo elegant voor de dag komen. Zou haar schoonmoeder haar misschien advies geven ? LOL

 3. Charlie schrijft:

  Blijft een mooie jurk. Deze schoenen passen er nog beter bij dan die van vorig jaar. Maar ik begrijp de kritiek ook niet volledig; ookal zou de jurk wit overkomen, dan nog overtreft ze de bruid niet omdat haar jurk kort, zeer eenvoudig en sober is. De bruid daarentegen heeft toch duidelijk gekozen voor meer versieringen en een prachtige antieke sluier. Mathilde zou in deze jurk hoogstens het bruidsmeisje kunnen zijn en dat bedoel ik echt positief.

 4. madison schrijft:

  Dit is 1 van mn favoriete mathilde outfits!
  Maar iets licht aantrekken op een bruiloft is altijd een beetje gevaarlijk, altijd risoco van kritiek….
  Ik vind haar er fantastisch uitzien.
  De moeder van de bruid haar haar stola beter even kunnen afdoen voor de foto en de bruidegom even zn broek ophijsen!
  Mooi bruidspaar!

Geef een reactie