Inaugurale wandeling van de zomertentoonstellingen in het Koninklijk Paleis

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin verzorgen de inaugurale opening van de zomertentoonstellingen in het Koninklijk Paleis te Brussel. 


 

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde draagt vandaag een combinatie van een rok en top gemaakt uit dezelfde roze stof met een appelblauwzeegroen patroon in reliëf. De outfit is van Natan:

Mathilde droeg deze outfit al op 16 mei 2018.

© Wim Dehandschutter

In het Koninklijk Paleis zijn twee nieuwe geschilderde portretten te bewonderen: eentje van Koning Filip en eentje van Koningin Mathilde (hierboven te zien). Koningin Mathilde droeg volgens mij een jurk van Giorgio Armani toen ze hiervoor poseerde:

Embed from Getty Images 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

13 comments

 1. Anja schrijft:

  Allereerst een heel mooi portret van onze integere koningin. Kun je terecht fier op zijn.
  Zou ik hun zijn zou ik heel snel werk maken van de gewone man op straat aan te spreken(letterlijk). Ik heb het gevoel dat zij zich niet echt populair aan het maken zijn. Doe zoals prins Harry; organiseer iets. Ga in een gaarkeuken staan of zamel geld in zoals koningin Astrid. Maar zich steeds schuchter langs muren net als een kasplant verplaatsen, spreekt niet meer aan. En de eeuwige herdragen jurkjes(zou ze het privé ook doen??), is gewoon karig,punt.
  Jammer dat ze op dat punt ons in de steek laat, enkel met de Elisabethwedstrijden en Nationale Feestdag komt ze helemaal in het nieuw( en de enkele keer daargelaten). En wie niet tegen kritiek kan, jammer.

  • Liz schrijft:

   @Anja — Volgens mij doet ze het goed en is voortdurend bezig met allerlei. Harry werd door zijn eigen grootmoeder (aan Diana’s kant) een ‘hooligan’ bestempeld: veel voorbeeld valt er van hem niet te verwachten. En… moest onze Mathilde voortdurend van kledij veranderen zou dat ook stoten op kritiek!

   • Anja schrijft:

    Ok het gaat om meer zichtbaarheid(plaatjes) . Royalt(y)s tv/tijdschrift is opgedoekt. Bij mijn tieners moet er je in ieder geval niet mee afkomen die hebben andere media(en interesses).
    Film Elisabeth desnoods als ze helpt in een rusthuis en zet het op internet. Weten mensen in ieder geval wat ze doen. En zo wek je meer interesse en draagvlak voor de monarchie.

 2. Tina schrijft:

  De schilderijen van het koningspaar zijn subliem.
  Tja Anja, achter d schermen zal ik hen niet gauw iets doen … ik zie hier eerder een rol weggelegd voor prinses Elisabeth. Wat ze naar het schijnt al doet.
  Mooie hobby van Filip.
  Wat de kledij van de ki ingin betreft, , tja, ofwel herdraagt of recycleert ze te veel, anderzijds, moest ze te veel glamour uitstralen dan komt daar wellicht ook commentaar over. Laat ze zichzelf maar blijven, nog steeds het beste. Fijne feestdag trouwens !

 3. Charlie schrijft:

  Jelka, zou het ook niet een (ietwat afwijkende, ik geef het toe 😉 ) interpretatie kunnen zijn van de jurk die ze droeg voor de 70ste verjaardag van koningin Margarethe van Denemarken?

 4. Isabelle schrijft:

  Ik vind het toch duidelijk de Armani uit 2004. M. droeg hem bij een concert voor het huwelijk van kroonprins Frederik van Denemarken & Mary Donaldson. Ik geloof dat de jurk ook nog een tweede keer is gedragen, maar ik weet niet meer bij welke gelegenheid.

  Alleszins mooie portretten, die ga ik eens live bekijken 🙂

  Ben ook blij verrast over het kwaliteit van Filips schilderkunst.

 5. Lut schrijft:

  Harry is een prins en geen koning. Het protocol is heel verschillend.Bij het laatste bezoek van het koningspaar was Mathilde over de hekken gestapt om de mensen te begroeten ! Wat. herdragen kledij betreft …… in alles wat ze doet zullen er altijd voor en tegenstanders zijn ! Ze doet het samen met de koning zeer goed ! Mooie schilderijen van Boudewijn !

  • Anja schrijft:

   Ik vond het altijd zo tof dat koningin Astrid bij arme mensen thuis naar hun situatie ging kijken.
   Heel ongewoon voor die tijd. Maar iedere koningin vult op haar manier haar (voorbeeld)rol in.
   Mathilde komt veel in beeld op buitenlandse missies. Maar hier is ook werk aan de winkel. Daar zal ze ook haar best voor doen maar krijg er niet veel van mee.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.