Inhuldiging als beschermend erelid van beide Koninklijke Academiën voor Geneeskunde

Tijdens een plechtige zitting in het Paleis der Academiën te Brussel wordt Hare Majesteit de Koningin ingehuldigd als beschermend erelid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België (KAGB) en als membre d’honneur van de Académie royale de Médecine de Belgique (ARMB). De Koningin ontvangt het diploma, evenals de medaille van de twee academiën en houdt een inaugurale rede over mentale gezondheid. Deze inhuldiging is in lijn met een traditie binnen de Koninklijke Familie. In 1954 ontving H.M. Koningin Elisabeth deze titel en in 1976 aanvaardde H.M. Koningin Fabiola deze eer. 

Koningin Mathilde droeg voor deze plechtigheid haar groene wollen jurk van Natan met strikdetail aan de halslijn. Hieronder zien jullie de jurk in een andere kleur:

Ze droeg de jurk eerder op 1 oktober 2018. Mathilde combineert de jurk vandaag met groene pumps, haar smaragden oorbellen, en een nieuwe handtas met zwart, groen en rood. De tas is van Giorgio Armani. Het exacte model heb ik nog niet gevonden, maar hieronder zien jullie een tas uit de collectie met gelijkaardige rode ruiten, en zwarte print:

8 comments

 1. Margot schrijft:

  De koningin lijkt echt blij met deze benoeming. De jurk is qua kleur, stof en model prachtig maar wel zonder riempje! Ook de bellen zijn mooi maar het tasje mwhaw het maakt het misschien grappig maar doet de prachtige kleur van de jurk in de mooie wollen stof geen goed, die dooft er door uit, suède ware beter geweest.

 2. Liz schrijft:

  Heb’k deze jurk niet vroeger al gezien? Staat wel mooi. Het weinig strict conventionele tasje daarbij is leuk, minder strict (ook fijn bij een zwarte of rode jurk?). – ‘n Kraaknette brushing!

 3. Anja schrijft:

  Net terug uit Mozambique heeft ze wat afrikaanse spullen meegenomen, mijn gedacht.
  Het was toch Armani. Leuk hebbedingetje maar ben bang dat je er snel op uitgekeken raakt, weet ik uit eigen ervaring. (voor de kleinkinderen later?) Dus nooit te snel weg doen.
  De oorbellen zijn tijdloos. Ook een erfstuk haha
  Zou het geheel de volgende x rustiger afstylen met een ditem tas en deze voor de zomer houden.

 4. camille schrijft:

  het tasje lijkt totaal niet op de afgebeelde foto(zie foto’s Nieboer) het was echt mooi !!!! wij hebben genoten van onze prachtige koningin, die weer veel aandacht had voor ons

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.