Internationale dag van de vrouw

Hare Majesteit de Koningin ontmoet ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrouw enkele vooraanstaande vrouwen uit diverse sectoren in de Provincie West-Vlaanderen. De vrouwendag is voor de Koningin een extra gelegenheid om dieper in te gaan op de rol van de vrouw in onze samenleving. En om stil te staan bij de uitdagingen en de verwachtingen waarmee ze te maken heeft.

In het kader van de Internationale Dag van de Vrouw, ontvingen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin deze middag voor een lunch in het Kasteel van Laken:

Madame Sophie Biernaux, Vice President – Head Diseases of Developing World Programs- Vaccine R&D, Glaxo SmithKline Biologicals

Mevrouw Ingrid De Jonghe, Oprichtster en Leiding TEJO ‘Therapeuten voor jongeren’ van de vzw Jeugdtherapeuten zonder grenzen

Professor Marion Debruyne, Decaan Vlerick Business School

Madame Sophie Heine, Senior Research Fellow for the European affairs program, Egmont Institute

Madame Cathy Herbrand, Senior Lecturer and Researcher in Sociology, De Montfort University

Professeur Brigitte MarÉchal, Professeur à l’Université catholique de Louvain, Directrice du Centre Interdisciplinaire d’Etudes de l’Islam dans le Monde Contemporain (CISMOC)

Mevrouw Meinie Nicolai, Voorzitter van Artsen Zonder Grenzen België

Professeur Marie-Geneviève Pinsart, Professeure de philosophie, Directrice du département Philosophie, éthique et sciences des religions de l’Université Libre de Bruxelles

Mevrouw Elien Spillebeen, Documentairemaakster en oprichtster van de vzw ‘Mama Kivu’

Mevrouw Claire Tillekaerts, Gedelegeerd Bestuurder van het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen (FIT)

Madame Laure Twyffels, Manager du pôle Microsopie au sein de la plateforme d’imagerie CMMI (Center for Microscopy and Molecular Imaging)

Mevrouw Annelien Van Wauwe, Klarinettist

Koningin Mathilde droeg bij beide activiteiten dezelfde outfit: de eerder geziene combinatie van een grijze rok met een blauwe top in kant:

701996_1652977124965921_8109247169323363848_o 12779203_1653004478296519_4257465320530400849_o

© Koninklijk Paleis

Bij aankomst in de provincie West-Vlaanderen droeg Koningin Mathilde hierover de grijze mantel die ze recent droeg bij de herdenkingsmis voor de overleden familieleden. Mathilde combineerde deze outfit verder met een donkergrijze clutch, metaalgrijze pumps, een zilvergrijs riempje en haar pareloorbellen.

Koningin Mathilde droeg deze exacte combinatie eveneens op 12 januari dit jaar tijdens een lunch met Koningin Rania van Jordanië.

De top is van modehuis Natan, hier te zien in een andere kleur:

Natan12362149_441155339413370_143900956_n

4 comments

 1. madison schrijft:

  Was er de vorige keer niet enthousiast over… Misschien in t echt mooier.
  Ik hoop dat de set nu in de kast blijft.

  En ik hoop dat ze de volgende keer ook andere dames uitnodigt (die nog niet aan de top staan)

  • Hendrikje schrijft:

   Ze heeft mooiere kleding maar echt lelijk vind ik het ook niet. Het is altijd lastig een kleur te beoordelen aan de hand van een foto. Als de rok bijvoorbeeld blauwgrijs is in plaatst van grijs, is de combinatie al een stuk beter.
   Hoewel de eerst indruk van Mathilde altijd chic en sober is, heeft ze echt een koninklijke uitstraling.
   En wat een mooie schoenen telkens weer!
   Dit zie ik liever dan de ‘toeters en bellen’ van onze koningin.

 2. evertjvanderstroom@bergstroom.com schrijft:

  Het model van de rok is de oorzaak dat het wat ouderwets voorkomt ! Een rechte rok in blauw of grijs zou beter staan denk ik. Het ziet er wel heel verzorgd uit . Uitstraling heeft ze zeker .

 3. Margot schrijft:

  Ik vond en vind het echt niet mooi. Heb me voorgesteld hoe de top als jurk of met zwarte broek zou zijn (alles uiteraard zonder ceintuurtje!) en dan wordt het ook niet wat. De kleur matcht met de ogen van de koningin dus ook dat is het niet. Blijft over de stof, ik denk dat deze te compact en te stijf is, hetgeen je ook bij het model ziet. Kant moet wat zwieren of luchtig zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.