Kerstconcert

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin bieden het jaarlijkse Kerstconcert aan in het Paleis te Brussel. De Koning en de Koningin wensen in het bijzonder de personen te bedanken die bijgedragen hebben tot het goede verloop van de Koninklijke activiteiten in 2017 en eer te betonen aan alle Gebrevetteerde Hofleveranciers van België.

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Elisabeth, Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Eléonore, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid en Prins Lorenz, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Claire, Prins Nicolas en Prins Aymeric wonen het concert eveneens bij.

Het concert wordt verzorgd door het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie en de solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder leiding van Frank Braley. Zij brengen een programma rond het thema van Kerstmis, met composities van Marc Antoine Charpentier, Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Sebastian Bach.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt vanavond een nieuwe goudkleurige jurk. Deze komt uit de Couture collectie van Natan:

Het ziet er naar uit dat Prinses Elisabeth een wijde beige pantalon draagt met een zwarte kanten top met korte mouwtjes boven.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Update: met dank aan The World of Royals weten we dat de zwarte top van Prinses Elisabeth van Needle & Thread is:

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017-2018

10 comments

 1. Anja schrijft:

  Wat een rare stof van Mathildes jurk. Een bloemetjesjurk gevoel krijg ik hierbij en ook een beetje de kriebels. Deze gaasachtige materie(eigenlijk wil ik gewoon niet weten wat het is) kan alleen maar kerstsfeer verhogend werken indien: in de kerstboom als strikdecoratie.
  Gelukkig is Elisabeth de (kerst)ster van de avond met een vlot broek-tricotsensemble. Foto’s zie ook ANP.

 2. Kuifje schrijft:

  Ik vind dat goudkleur Mathilde in het geheel niet flatteert. Er hangt al zo veel goud in de kerstboom en stal en in de troonzaal dat ze beter een andere kleur gekozen had. En bijna nog eens heel de familie samen. Zouden ze ‘s lands devies eens bekeken hebben misschien ?

 3. Margot schrijft:

  Ik ben het eens met Kuifje, vorig jaar had ze m.i. ook al een vreselijk gouden pak aan. Haar haar wordt steeds meer askleurig van kleur waarbij zo’n tint absoluut niet kleurt. En ook Anja heeft volstrekt gelijk, als het over de stof gaat, ik zou hem zelfs niet als strik decoratie in mijn boom willen. Een ontzettende tuttige jurk inclusief riempje met zichtbare dijbenen door een soort rimpeltjes gordijn. Ik zag een bewegend beeld en ook van achter is het een soort geplisseerde theemuts onder een over geaccentueerd achterste.
  Hoera voor Elizabeth!

 4. Margot schrijft:

  Vergeet ik nog een complimentje voor prins Gabriel, volgens mij heeft hij bij zijn traditionele ‚uniform’ zelf zijn stropdas uitgekozen, hoewel ik het patroon niet echt kan zien, lijkt het leuk en hij heeft een goedgevouwen pochet!

 5. Tina schrijft:

  Helaas. Maar ik heb het effe gehad met de gouden, brocante kleur.
  De mooiste “gouden” outfit vond ik beslist bij de opening van de k.elisabethzaal in Antwerpen. Daarna lukte het voor mij even niet meer. Volgend jaar iets anders graag.

 6. Kuifje schrijft:

  Ik zie nu pas dat ze een doorkijkjurk draagt. Ik ben niet preuts of zo maar vind dit totaal niet gepast. Ze zou al in een midlifecrisis zitten of is zejaloers op haar knappe dochter ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.