Koningin Mathilde Prijs 2018

Hare Majesteit de Koningin reikt de Koningin Mathilde Prijs 2018 uit. De Koningin zal voorafgaand op de Koning Boudewijnstichting een ontmoeting hebben met de vertegenwoordigers van de geselecteerde projecten en de leden van de jongerenjury.

Sedert zijn oprichting in 2000, kent het Fonds jaarlijks een prijs toe aan een bijzonder initiatief in België dat de positie van maatschappelijk kwetsbare mensen en groepen in de samenleving versterkt. Het Fonds koos ook dit jaar voor de projectoproep Music connects.

Muziek speelt een belangrijke rol in de wereld van veel kinderen en jongeren. Het is de universele taal bij uitstek die geen grenzen kent. Ongeacht de achtergrond van jongeren leidt muziek tot verrassende ontmoetingen, verenigt en verbindt ze en geeft ze energie.

Uit de 13 geselecteerde projecten die een financiële steun krijgen in het kader van deze oproep, selecteerde een jongerenjury de laureaat van de Koningin Mathilde Prijs 2018. De uitreiking vindt plaats in het Koninklijk Paleis te Brussel.

 

De toespraak van Koningin Mathilde kun je hier nalezen. Ze droeg vandaag een combinatie van een bij elkaar passende top met korte mouwen en rok. Deze zijn van Natan, onderstaand model draagt een kledingstuk gemaakt uit dezelfde roze stof met patroon in reliëf:

Koningin Mathilde draagt er donkerroze pumps bij, en een lichtroze clutch. De oorbellen heb ik nog niet goed kunnen zien.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

6 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.