Last Post

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de Last Post bij aan de Menenpoort te Ieper. Aansluitend volgt een bezoek aan het In Flanders Field Museum waar zij nabestaanden van soldaten van de Eerste Wereldoorlog ontmoeten. De avond wordt afgesloten met een herdenkingsevenement op de Grote Markt. Deze plechtigheid wordt eveneens bijgewoond door Hunne Koninklijke Hoogheden de Hertog en de Hertogin van Cambridge. De plechtigheden worden georganiseerd door de Britse overheid in samenwerking met de Commonwealth War Graves Commission, de stad Ieper, de gemeente Zonnebeke en het Memorial Museum Passchendaele 1917.

 

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt voor deze plechtigheden een grijze outfit: ze draagt een soort van satijnen mouwloze jurk met daarover een grijze fijne kanten mantel die openvalt vanaf de taille. Al haar accessoires zijn ook grijs: pumps in verschillende tinten grijs, een enveloppeclutch en handschoenen.

Koningin Mathilde draagt een nieuwe hoed vanavond, eveneens in het grijs. Ze kiest voor een model dat ze nog niet zo vaak heeft gedragen: een schuin opstaande hoed. Volgens mij gaat het om een ontwerp van de bekende Britse hoedenontwerper Philip Treacy, en is het een hoed heel erg gelijkend op dit ontwerp uit zijn lente/zomer 2017 collectie:

Koningin Mathilde droeg ten slotte nog haar pareloorbellen, erg passend voor deze herdenking.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

10 comments

 1. madison schrijft:

  Een schitterende outfit. Een soort paarsgrijs?
  En zo n hoed mag ze vaker doen. Altijd pareltjes van Treacy.
  Is gelijk de mooiste outfit van juli denk ik?
  Kate haar outfit ook zeer geschikt.

 2. Heidi schrijft:

  Ik vind dit een geslaagde combinatie. De kleur is passend voor de gelegenheid. Het kant zorgt ervoor dat het niet te zwaar word. De hoed staat de koningin prachtig, van mij mag ze wel eens vaker een hoed van Treacy dragen. Dit vind ik één van haar mooiste outfits!

Geef een reactie