Nationale Feestdag

Vandaag wordt de Nationale Feestdag gevierd in België. 184 jaar geleden besteeg de eerste Koning der Belgen, Leopold I, de troon. 2 jaar geleden volgde Koning Filip zijn vader, Koning Albert II op.

De eerste activiteit op het programma voor het koninklijk gezin is het bijwonen van het Te Deum in de St. Michiels en St. Goedele kathedraal in Brussel. Later volgt het militair defilé voor het Koninklijk Paleis.

Koningin Mathilde draagt een nieuwe outfit vandaag:

CKbFzEjWwAASPRB

CKbFV6CWUAAzxo_

Mathilde draagt een nieuwe getailleerde zijden jurk met vleermuismouwen, een ontwerp van modehuis Natan. De grote hoed is een ontwerp van Fabienne Delvigne, en is gemaakt uit parasisal stro.

Over de kleur is er geen eensgezindheid: Edouard Vermeulen spreekt van een ‘zachtblauwe jurk’ terwijl Fabienne Delvigne het heeft over een ‘zeegroene grote hoed’. Ik laat de interpretatie van de kleur dan ook volledig aan jullie over!

Qua accessoires hield Mathilde alles in hetzelfde kleurenschema: ze koos voor beige pumps, beige handschoenen, beiden ontworpen door Natan, en een handtas van Fabienne Delvigne. De oorbellen die Koningin Mathilde vandaag inheeft zijn de pareloorbellen die ooit van Koningin Fabiola waren, en die ze ook droeg bij het huwelijk van Prins Carl Philip van Zweden.

Bij de avondactiviteit, namelijk het bezoek aan de feestelijkheden in het Warandepark, had Koningin Mathilde zich verkleed, niet zo verwonderlijk in een reeds eerder gedragen outfit. Koningin Mathilde maakt er namelijk elk jaar een punt van om op de Nationale Feestdag zowel een nieuwe als een eerder gedragen outfit te dragen. Ze koos ditmaal voor een jurk van Natan met geometrisch patroon:

Om de jurk wat beter te kunnen bekijken, klik dan hier door naar de post van 28 april 2015, toen Mathilde deze jurk eerder droeg. Mathilde droeg ook exact dezelfde oorbellen hierbij als toen. Ten slotte droeg ze haar bordeauxrode clutch van Diane von Furstenberg er bij.

Bij het vuurwerk ten slotte, droeg Koningin Mathilde een blauw-witte outfit van modehuis Natan. Ik heb geen foto momenteel om hier te plaatsen, maar klik even op deze link, om Mathilde bij een eerdere activiteit te zien in dezelfde outfit.

Wat vinden jullie van de outfits van vandaag?

Foto’s met dank aan Wim Dehandschutter op Twitter: @WDehandschutter

12 comments

 1. Charlie schrijft:

  Zeer klassevol en ingetogen! De specialen mouwen en de handschoentjes maken de eenvoudige jurk erg koninklijk. Tot slot een bijzondere vermelding voor kroonprinses Elisabeth: de snit van haar kleedje en het model van haar kapsel maken haar wat meer volwassen; een prachtige prinses!

  • Charlie schrijft:

   Ik vraag mij trouwens sterk af of Elisabeths kleedje ook niet door Edouard Vermeulen is gemaakt. De stof en de mouwtjes doen mij aan Natan denken?

   De tweede jurk van Mathilde vind ik trouwens ook heel mooi.

 2. tjitske schrijft:

  Zeker ,kun je trots zijn op deze Koninklijke familie. .Ze zien er allemaal prachtig uit. ik denk ,dat de Koningin zich nog wel een paar keer verkleed. Defile,Waranda en vuurwerk Ik ben benieuwd.

 3. Heidi schrijft:

  Ik vind de koningin er prachtig uitzien. Een heel ingetogen kleur en toch zeer koninklijk. Ik denk dat zij terug de oorbellen van koningin Fabiola draagt, als ik de tv beelden zie van het nationaal defilé. Wat een prachtig plaatje. De koning en koningin mogen ook trots zijn op hun gezin.

 4. nina schrijft:

  We mogen fier zijn op onze stijlvolle en innemende koningin.
  Bij elke gelegenheid is ze een plaatje.
  En prinses Elisabeth wordt een waardige opvolgster. Heerlijk!

 5. Kuifje schrijft:

  De Koningin is een en al elegantie. Die jurk doet denken aan het model van de jurk die ze aanhad op huwelijk Amedeo. Was toch ook met zo’n cape eraan ? En de prinsesjes waren ook mooi net zoals Prinses Claire trouwens. Dat groen vond ik beeldig. Het groen van Astrid kon mij iets minder bekoren LOL.

 6. Hendrikje schrijft:

  De rok had enkele centimeters langer gemogen, verder perfect. Leuke hoed, mooie schoenen en gelukkig ook een bescheiden gebruik van sieraden. Allen dan voegen sieraden iets toe.
  Prinses Claire zag er trouwens ook leuk en zeer pittig uit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.