NAVO-vergadering – partners van Staatshoofden en Regeringsleiders

Hare Majesteit de Koningin ontvangt de partners van de Staatshoofden en Regeringsleiders die deelnemen aan de bijzondere NAVO-vergadering. De partners bezoeken eerst de Koninklijke Serres. Na de wandeling nodigt de Koningin hen uit voor een diner in het Kasteel.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde droeg een beige jurk met een rode natuurprint van bladeren. Het model van de jurk lijkt erg goed op de jurk van gisteren, met breder uitlopende mouwen en rok. Ze draagt ook net als gisteren een fijn riempje, ditmaal een rood.

De jurk is van Natan, en is gemaakt uit dezelfde stof als het model hieronder:

Koningin Mathilde droeg de jurk al tweemaal eerder in juni 2015. Vandaag koos ze voor dezelfde wit-beige pumps als gisteren, maar ze had volgens mij geen handtas bij. Op onderstaande foto zijn nog haar lange pareloorbellen zichtbaar:

© Place Royale/RTL

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

6 comments

 1. Charlie schrijft:

  Zeer goede keuze! Een zomerse jurk met een lichte stof die toch voldoende chique is voor een informeel diner. De print sluit ook perfect aan bij de wandeling door de serres.

 2. madison schrijft:

  Heel goed gekozen voor deze Serre tour. Melania een leuke jurk maar gelet op thema had in een vrolijker kleur mogen zijn. Andere dames ook smaakvol gekleed. Mw Macron’s roklengte gaf wat langer gemogen.
  Bijzondere rol van Belgische Queen die haar goed past.

 3. Kuifje schrijft:

  Mij lijkt het een allegaartje. Mme Macron veel te kort, Mme Erdogan …, Mme Trump te lang en meer strandkledij, Mme Michel wel mooi, de Koningin niet verrassends maar wel stijlvol, ze heeft er zo 13 in een dozijjn, de andere dames niets speciaals. De First Man moet zich afgevraagd hebben waar hij nu in verzeild was. LOL.

  • Charlie schrijft:

   Ik vind dat je gelijk hebt, de groepsfoto is echt een mix van verschillende stijlen, kleuren en lengtes, maar langs de andere kant kan Mathilde voor deze redelijk informele bijeenkomsten toch moeilijk een dresscode ofzo opleggen. Of misschien wel een soort van dresscode, maar toch niet met bijgevoegde foto’s van wat de bedoeling is 😉
   Langs de andere kant, ik vind de jurk van Brigitte Trogneux in principe ook wel te kort, máár ze is er wél een echte Parisienne is en ik vind het leuk dat ze haar eigen stijl wat wil behouden. Het was ook del zeer warm en voor een wandeling door de serres vind ik de outfit niet echt verkeerd, hij is wel wat minder voor een diner op het koninklijk paleis.
   Melania ziet er echt goed uit, de reactie van strandkledij ontgaat mij een beetje, de lengte is juist zeer chique, eerder geschikt voor het diner dan voor de serres.
   En op mevrouw Erdogan wil ik eigenlijk weinig kritiek geven, als zij zich zo wenst/moet kleden in haar eigen land, laat ze dat dan toch ook in het buitenland doen. Buitenlandse gasten moeten in Saoudi-Arabië ook geen hoofddoek opdoen, gelukkig maar. Van mij moet Mevrouw Erdogan ook geen jeansbroek of een rok tot op de knie aandoen.

 4. Lut schrijft:

  De koningin springt er voor mij toch uit ! Fleurig jurkje past bij de bloemenpracht ! Ze is is stijlvolle charmant een perfecte gastvrouw . Jurk van partner P.M. eenvoudig maatecht zomers. Mme Macron is tochtveel ter kort ……. Melania strandjurk……. en dan nog zwart.

 5. Margot schrijft:

  Die groepsfoto zou weleens de annalen in kunnen gaan als voorbeeld van diversiteit, leuk toch met de koningin als stralend en harmonieus middelpunt, niet te kort, niet te bloot en niet te sexy. Enig dat de partner uit Luxembourg als enige man met het parallel programma meeging. Ooit nam ik tijdens een congres in Wenen mijn man mee, het was net na het vallen van de muur en hij zat alleen maar met breiende onverstaanbare oost-Europese dames die koopjes als wasmiddel najoegen. Gelukkig had hij wel een klik met de reisgids. Hij is daarna echter niet meer meegegaan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.