Nieuwe officiële portretten

Ter gelegenheid van de dag van de dynastie, heeft het koninklijk paleis nieuwe officiële portretten vrijgegeven van Koning Filip en Koningin Mathilde:

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt op deze nieuwe portretten haar hardroze galajurk van Armani. Ze droeg deze al eerder op het huwelijksbal van Prins Albert van Monaco en Charlene in juli 2011 en op het 75ste verjaardagsfeest van Koningin Margrethe in april 2015. Ik vind persoonlijk dat ze er op deze portretten het mooist mee staat van de drie verschijningen. De kleur van haar jurk past dan ook goed bij de paarse kleur van de Belgische orde. 

In tegenstelling tot het vorige officiële portret uit 2013, draagt Mathilde deze keer wel het Diadeem der Negen Provinciën in volle ornaat, en dus niet enkel de bandeau. Ze draagt verder nog grote diamanten franje oorbellen, en een diamanten armband met een bloemetjespatroon. 

Wat vinden jullie van de nieuwe portretten?

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

10 comments

  1. Gilberte schrijft:

    Prachtig in die mooie kleed met een volledige tiara. Wat is det een mooi koppel. Filip heeft lang gewacht om ee keuze te maken maar hij heeft de mooiste adelijke dame,gekozen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.