Nieuwjaarsreceptie Europese Instellingen – NAVO – SHAPE

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin ontvangen ter gelegenheid van het nieuwe jaar de Permanente Vertegenwoordigers bij de Noord-Atlantische Raad, de leden van het Internationaal Secretariaat en de Militaire Vertegenwoordigers bij de NAVO, de Officieren Generaals van SHAPE, alsook de hoofden van de Europese instellingen gevestigd in Brussel en de permanente vertegenwoordigers geaccrediteerd bij de Europese Unie. Deze receptie vindt plaats in het Koninklijk Paleis te Brussel.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde begint het nieuwe jaar met een donkergrijze aansluitende jurk, gemaakt uit een glanzende stof (satijn?). Ze draagt er een fuchsia / felroze korte top boven met een strik op de linkerschouder. 

De combinatie is van Natan, en we zagen Mathilde al twee keer eerder met deze outfit: op 22 januari 2016 en op 19 oktober 2016, toen wel telkens voor een avondactiviteit.

Koningin Mathilde draagt er lichtroze oorbellen bij, en grijze pumps van Armani Privé (Mathilde heeft niet de glitterende versie van hieronder, maar een donkergrijze satijnen versie):

Wat vinden jullie van de openingslook van Koningin Mathilde van 2018?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

16 comments

 1. christina schrijft:

  Belangrijk is dat een koningin prachtig gekleed , koninklijke eenvoud en oprechte interesse toont voor haar openbare bezigheden. Een koningin zet zichzelf niet in de kijker door afwijkend gedrag om alle aandacht op te eisen We hoeven geen theatrale jetset koningin. En zoooo saaaaiiii
  is Mathilde nu ook weer niet.

 2. Kuifje schrijft:

  Ik vind het helemaal niet nodig dat Mathilde steeds iets nieuw draagt. Er wordt al genoeg kritiek geleverd dat ze het geld over de balk gooien en dat de zgn. “kleine man” voor al hun uitgaven moet opdraaien.
  Met deze jurk heeft ze precies een wespenstaille en de kleur staat haar goed. Ze straalt net zoals de Koning.
  En of ze saai is of niet zullen maar weinigen onder ons kunnen beamen of ontkennen veronderstel ik. Want ik vermoed niet dat ook maar een iemand hier haar persoonlijk kent. Mathilde is Mathilde, gereserveerder maar daarom allicht niet minder begaan.

 3. Margot schrijft:

  Altijd een leuke jurk gevonden door de frisse kleur roze en eens een Natan zonder de vervelende te hoge taillenaad met dikkende plooien er onder. Ze heeft door dit model inderdaad een wespentaille!. Enige minpuntjes Natans coupenaden eindigen iets te abrupt en de schoenen vind ik too much.

 4. Margot schrijft:

  Dag Anja,
  dat denk ik wel. Eigenlijk is satijn een dichtgeweven techniek en geen stof. De techniek kan bij polyester, katoen, zijde of andere stoffen worden toegepast. Hoewel het topje door het licht vervaarlijk glimt, denk ik dat de stof zijde is. Natan is beroemd of berucht afhankelijk van je mening op gesatineerde stoffen die erg stijf staan en dat is hier gelukkig niet het geval.

 5. Anja schrijft:

  Bedankt Margot voor je stoffenexpertise:
  de stof ziet er soepel uit dus het is waarschijnlijk zijde. Heel mooi stof en dito kleur. Als ze oorbellen met een rosé steen erin zou dragen (zie het eigenlijk niet goed licht valt er niet goed op ha) dan was het helemaal een match (made in heaven).

 6. camille schrijft:

  beste wensen aan iedereen, ik verheug mij weer op een jaar vol commentaar, van al de stylistes op deze site, hoe het stof, de zoom ,de naden ,enz tot in de details onder de loep worden genomen, en inderdaad niemand ken de Koningin persoonlijk buiten Haar entourage en familie zelfs al heb ik Haar honderde keren ontmoet, het blijft een gereserveerde vrouw, attent voor wie ze ontmoet

 7. Lut schrijft:

  Blijft een mooie jurk en staat haar prachtig . Stoort me niet dat ze vaak kledij opnieuw uit de kast haalt ! Saai vindt ik haar ook niet, ze is bescheiden en charmant !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.