Openingsceremonie van Bergen 2015

Vanaf vandaag is Bergen één van de twee Europese culturele hoofdsteden van het jaar 2015. Koning Filip en Koningin Mathilde kunnen dan ook niet ontbreken op de openingsceremonie van dit culturele jaar.

Koningin Mathilde verscheen in een wit mantelpakje:

Mathilde heeft een opvallende hoofdband op vandaag met twee lange smalle veren vooraan. Het is een ontwerp van Fabienne Delvigne. In juni 2014 heeft Koningin Máxima reeds een gelijkaardig ontwerp gedragen, maar in een donkerdere kleur.

Het mantelpakje van Mathilde is een volledig witte versie van onderstaande look uit de Natan Edouard Vermeulen Herfst/Winter 2014 collectie:

NATAN10443428_724156620991208_7510420018821533775_n

Verder draagt Mathilde beige pumps, haar oorbellen van Delphine Nardin, en een bruin-beige clutch.

Foto’s met dank aan @MonarchieBe en Natan

7 comments

 1. Annelie schrijft:

  Neeee, begint Mathilde ook met zulke ‘antennes’ op/aan haar hoofd? Ik vind het zo lelijk staan. Dat kun je toch geen hoed of hoofddeksel noemen. Ik vind het zelfs nog geen haarversiering. In ieder geval niet voor een koningin/prinses. Die kunnen zich toch wel wat beters veroorloven? Het lijkt net alsof al het mooie materiaal bij het hoedenatelier op was en dat ze zich met afval hebben weten te redden. Brr, gauw in de verkleeddoos stoppen!
  Het mantelpakje vind ik wel erg leuk, evenals de andere accessoires.

 2. Kuifje schrijft:

  Is dit werkelijk wit ? Op TV leek het mij meer gebroken wit of zo, meer naar de gele of beige kant. Ik vind het pakje van de mannequin wel mooier. De antennes zijn allicht om contact te houden met de veiligheidsdiensten, waarschijnlijk heeft ze ook nog een oortje zitten. LOL

 3. Heidi schrijft:

  Het mantelpakje vind ik mooi. Op de foto’s van new my royals zie je dat er een soort gouddraad in verwerkt is, wat een mooi effect geeft. De hoofdversiering vind ik maar niets, een mooie hoed was beter geweest.

 4. Merel schrijft:

  Mooi pakje, in erg goede tint voor Mathilde en werkelijk geweldig haar. Die antenne, tja door moet je van hoeden. Omdat Mathilde zo’n klassieke uitstraling heeft vind ik het bij haar juist wel weer grappig, zo’n modern accent.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.