Openingsconcert van het Nederlandse EU-voorzitterschap

Na enkele drukke dagen in Davos hebben Koning Filip en Koningin Mathilde vanavond samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima  in Bozar in Brussel het openingsconcert bijgewoond ter ere van het Nederlandse EU-voorzitterschap.

Koningin Mathilde droeg een nieuwe jurk vanavond, bestaande uit een donkergrijs kokerrok gedeelte, met daarboven een fuchsia topje, met strik op de linkerschouder, en speciale knoopjessluiting op de rug.

CZWbp-gVAAA_vU6

© Koninklijk Paleis

Ik probeer morgen betere foto’s toe te voegen. Koningin Mathilde had haar haar weer leuk opgestoken. Ze droeg een clutch in dezelfde fuchsia kleur als de top van haar jurk, ze droeg diamanten oorbellen, en zwarte peep toe pumps.

Wat vinden jullie van de outfit van Koningin Mathilde?

13 comments

 1. Kuifje schrijft:

  Ik vond beide Koninginnen heel mooi. De jurk van Mathilde was wel speciaal waar de strik zit. De hartelijkheid tussen de 2 koningsparen is ook mooi om te zien. Werkelijk 2 vriendenparen die happy zijn elkaar terug te zien. Ik denk wel dat het WA en M waren die F&M ontvingen. NL is toch voorzitter van de Europese Unie en dus gastheer/vrouw denk ik ?

 2. Janna schrijft:

  Ik zou het fuchsia topje van Mathilde mooier vinden als het zo’n 15 cm. langer was. Nu doet de rok mij denken aan een zeemeermin zonder staart!

  Weet iemand welk orkest er speelde? Ik hoop dat het ‘t Koninklijk Concertgebouw Orkest was, of het Rotterdams Philharmonic Orkest. Beide orkesten om trots op te zijn.

 3. Margot schrijft:

  Prachtig slank is de koningin zo! Zo’n strik aan 1 kant staat haar erg goed, moest weer denken aan het witte jurkje met zwart dessin van nieuwjaar en natuurlijk de lichtroze Dior jas in Parijs. 15 cm bij het topje zou haar bovenlichaam ws. weer korter hebben gemaakt.

 4. Isabelle schrijft:

  Ik hoorde op Place Royale dat Mathildes jurk van Natan is, en dat Maxima Nina Ricci droeg.

  Ik vind ook dat deze jurk enorm goed bij Mathildes figuur past. Als het over cocktail- en galajurken gaat, is Natan nog steeds een goede keuze vind ik… Maar “variety is the spice of life” natuurlijk 😀

Geef een reactie