Overzicht: april 2015

De maand april was voor Koningin Mathilde een opvallend rustigere maand dan de drie eerste van het jaar. Niet verwonderlijk na zo’n zware knieblessure in combinatie met een volle agenda in maart. Bovendien viel de paasvakantie in deze maand, en waren de kinderen twee weken thuis van school, iets waar de Koning en Koningin hoogst waarschijnlijk ook van hebben geprofiteerd om er eens op uit te trekken met de kinderen. We klokken de maand af met in totaal 9 outfits op de teller.

Hieronder zie je alle outfits op een rijtje (we nummeren verder waar we in maart zijn geëindigd, nummer 43 vind je in link terug aangezien ik deze niet mag publiceren in collage):

2015 deel 15

Klik hier voor outfit 43

2015 deel 16 2015 deel 17

Foto’s met dank aan Place Royale/RTL, Twitter: @MonarchieBe en @VTMRoyalty

Qua ontwerpers zit het deze maand iets meer verspreid dan de vorige maanden, maar het gaat dan ook maar om een beperkt aantal outfits: we tellen 4x Natan, 2x Armani, 1x Christian Dior, en van 2 outfits ben ik (nog) niet geheel zeker van de ontwerper (vermoedelijk echter Natan). Leuk dat ze nog een keer Christian Dior draagt, niet toevallig bij een bezoek aan een Franse stad.

Op gebied van kleuren zien we een lichte voorkeur voor rode en roze tinten aan de ene kant, en gele en groene tinten aan de andere kant. Prima kleuren voor de lente!

Mathilde droeg deze maand 2 keer op 3 een nieuwe outfit! Opvallend daarbij is wel dat ze daarbij erg vaak kiest voor een stuk dat heel erg lijkt op een andere outfit die ze reeds eerder heeft gedragen (zoals nummer 41: deze mantel heeft ze ook in het kort; en nummer 49: hier heeft ze een mantel van in dezelfde print).

Hetgene waar we deze maand het meeste naar hebben uitgekeken: Koningin Mathilde in een galajurk! En een tiara! En ze heeft ons daarin niet teleurgesteld: ze haalde de fuschiakleurige jurk van Armani weer uit de kast die ze aanhad bij het huwelijksbal van Prins Albert van Monaco en Charlene Wittstock. Ze combineerde ditmaal met de Diadeem der Negen Provinciën, de tiara die ze draagt sinds ze Koningin werd. Dit is echter de eerste keer waarin we de tiara in zijn volle ornaat mogen bewonderen bij Mathilde: ze droeg niet alleen de basisbandeau, maar voegde ook de diamanten bovenaan toe.

Koningin Mathilde droeg deze maand ook één hoed: een nieuw rood exemplaar van Fabienne Delvigne, dat erg goed lijkt op de hoed die Mathilde aanhad bij het kennismakingsbezoek aan Duitsland.

Qua accessoires ten slotte zien we Mathilde, nu ze niet langer meer met krukken rondloopt, weer haar kleine clutches bovenhalen: we hebben deze maand onder meer de Mira clutch van A Bag With A Story en de Flirty Elaphe clutch van Diane von Furstenberg gezien. Ook opvallend waren haar nieuwe pumps van Christian Dior! Maar ook bij Natan ging Mathilde schoenen halen. Op vlak van oorbellen heeft Mathilde deze maand voor veel variatie gekozen, wat erg fijn is. Hopelijk kom ik er snel achter waar Mathilde zoal gaat shoppen voor haar juwelen. Ten slotte vermeld ik hier ook nog graag dat we Mathilde deze maand vrij vaak met een sjaaltje hebben zien rondlopen, ongetwijfeld nog tegen de kille temperaturen die er toch nog erg vaak waren, ook al was Mathilde soms al vrij zomers gekleed.

Wat was jullie favoriete outfit deze maand?

Wat is je favoriete outfit van april 2015?

 • Outfit 42 (30%, 19 Votes)
 • Outfit 47 (16%, 10 Votes)
 • Outfit 44 (14%, 9 Votes)
 • Outfit 46 (14%, 9 Votes)
 • Outfit 49 (13%, 8 Votes)
 • Outfit 41 (5%, 3 Votes)
 • Outfit 45 (5%, 3 Votes)
 • Outfit 43 (2%, 1 Votes)
 • Outfit 48 (2%, 1 Votes)

Total Voters: 63

Laden ... Laden ...

3 comments

 1. madison schrijft:

  Ik val deze maand op de gele outfits.
  Ik heb vorige maand dacht ik op de jas van nr 49 gestemd. Ik hoop dat ze een keer t hele ensemble draagt.

  Mijn uiteindelijke keuze is het korte gele jasje. Super jasje dat ik zo zou willen hebben en dragen. Ik hoop dat ze het nog veel gaat dragen in diverse combi’s. Staat fris jong en zeer modisch!

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.