Overzicht: april 2016

Tussen de drukke activiteiten van Koningin Mathilde door, heb ik even tijd gevonden om jullie nog een overzicht te bezorgen van de vorige maand, april, een maand die ‘glitterend’ is geëindigd met het verjaardagsfeest voor de Zweedse koning Carl Gustaf.

Een overzicht van alle 14 outfits:

2016 april 1 2016 april 2 2016 april 3

© Koninklijk Paleis, Sofia Svanholm

Na voornamelijk witte, grijze en zwarte outfits te hebben gedragen na de aanslagen van 22 maart, zien we weer kleur opduiken in de kledij van Mathilde sinds begin april. En met kleur bedoelen we dan ook wel alle kleuren van de regenboog: geel, rood, roze, oranje, lavendel, blauw, geen enkele kleur die Mathilde niet aandurft.

Koningin Mathilde trekt ook de lijn door van vorige maand dat ze bijna geen nieuwe outfits draagt, maar vooral eerder gedragen kledingstukken nog eens uit de kast haalt (vaak niet voor een tweede, maar voor een vijfde of een zesde keer zelfs). Van de 14 outfits, zijn er maar 3 nieuw: de gestreepte jurk naar de Floraliën, de jumpsuit van Diane von Furstenberg, en de galajurk van Armani Privé.

Waar we wel een verandering in zien ten opzichte van de vorige maanden, en wat me heel gelukkig maakt, is dat Koningin Mathilde blijkbaar gehoor lijkt te geven aan mijn oproep om wat minder Natan te dragen, en wat meer te variëren in ontwerpers. Minder dan de helft van de gedragen outfits is van Natan deze maand (‘slechts’ 6 op de 14). Dit is sinds april 2015 niet meer voorgevallen! De voorbije 12 maand droeg Mathilde dus elke maand voor minimum 50% outfits van Natan! Ik hoop van harte dat ze deze variatie de komende maanden blijft aanhouden, het is een verademing af en toe ook eens andere ontwerpers te zien. Wie zagen we naast Natan nog deze maand? 1 outfit van Giorgio Armani, 1 van Dries Van Noten, 1 van Haus Coudeyre, 1 van Diane von Furstenberg en 2 van Armani Privé. Van 2 outfits is me de ontwerper niet bekend.

Koningin Mathilde werd in april gespot met twee nieuwe juwelen: enerzijds een zwarte broche in de vorm van een ster, en anderzijds met een paar diamanten oorbellen op het verjaardagsfeest in Zweden. Hopelijk zien we deze in de toekomst terugkeren!

Op het verjaardagsdiner in Zweden zagen we Koningin Mathilde in gala-outfit: deze keer koos ze voor een nieuwe jurk, op maat gemaakt door Armani Privé, die ze combineerde met de Wolfers tiara.

Ten slotte droeg Mathilde in april 2 hoeden, allebei al eerder door haar gedragen: een oranjeroze hoedje van Fabienne Delvigne en een zilveren hoedje van Philip Treacy voor Armani:

144 145

Graag lees ik in de commentaren jullie bemerkingen over de maand april! En vergeet in de poll zeker niet te stemmen op je favoriete outfit!

Wat is je favoriete outfit van april 2016?

 • Outfit 54 (50%, 35 Votes)
 • Outfit 48 (19%, 13 Votes)
 • Outfit 52 (16%, 11 Votes)
 • Outfit 45 (4%, 3 Votes)
 • Outfit 41 (3%, 2 Votes)
 • Outfit 49 (3%, 2 Votes)
 • Outfit 47 (1%, 1 Votes)
 • Outfit 42 (1%, 1 Votes)
 • Outfit 50 (1%, 1 Votes)
 • Outfit 43 (1%, 1 Votes)
 • Outfit 46 (0%, 0 Votes)
 • Outfit 51 (0%, 0 Votes)
 • Outfit 44 (0%, 0 Votes)
 • Outfit 53 (0%, 0 Votes)

Total Voters: 70

Laden ... Laden ...

5 comments

 1. Charlie schrijft:

  Zoals reeds eerder gezegd, ben ik ook blij om Mathilde met andere ontwerpers te zien. Mathilde staat goed met Natan maar verschillende designers maken het voor ons leuker én tonen ook andere kanten van de koningin. De jumpsuit van Diane von Fürstenberg was volgens mij niet helemaal geslaagd, maar ik bewonder Mathildes intenties.
  Ik heb gestemd op nr. 54, uiteraard 😉 , maar voor de alledaagse activiteiten zou ik stemmen op nr. 45: de kleuren, de print en het model staan Mathilde echt heel goed.

 2. Janna schrijft:

  Ik heb voor outfit #54 gekozen, maar vind outfit #48 ook heel mooi. Leuke frisse kleuren en eerlijk gezegd komt in mijn ogen #48 op een gedeelde eerste plaats met #54, omdat de ene een avond gala jurk is, en de andere een tea party jurk voor overdag.

 3. evertjvanderstroom@bergstroom.com schrijft:

  Ik koos voor 48 omwille van het totaal plaatje en de mooie kleuren. 54 als avondjurk was prachtig.
  Op New My Royals staan prachtige close up foto’s van haar kapsel gisteren avond. ZO mooi ! Lose ingelegde krullen ….. nieuw kapsel denk ik !

 4. madison schrijft:

  Mooi overzicht. Ik geef een bravo voor de afwijkende outfits. Ik vind nr 41 met het witte jasje gaar een heel andere uitstraling geven. Het jumpsuit was ook een gedurfde keuze maar kwam niet op alle foto’s goed over.
  Het blauwe jasje op zwarte pantalon vond ik geslaagd.
  Ik ga voor nr 52. Wat een fantastische set!
  Voor de avondjurk had ik graag gezien dat ze een ander model uit deze serie had gekozen. Kleur en stof heel mooi.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.