Overzicht: herfst 2014

Het einde van het jaar 2014 is in zicht, tijd voor een allerlaatste kwartaaloverzicht van 2014. Ditmaal komen de maanden oktober, november en december 2014 aan de beurt. Na een ietwat rustigere zomerperiode, had Koningin Mathilde in de herfst van 2014 weer heel wat activiteiten in haar agenda staan: ik noteer maar liefst 36 verschillende outfits bij de uitvoering hiervan. Dit maakt het voor Mathilde het drukste seizoen van het jaar. Hieronder zien jullie een overzicht in foto’s (slechts van twee activiteiten ontbreekt een foto):

2014 deel 22

Koningin Mathilde koos dit najaar opvallend vaak voor kledingstukken met een leuke print.

2014 deel 23

De 100-jarige herdenking van WOI kwam in vele activiteiten terug.

2014 deel 24

Dit najaar zagen we Mathilde eindelijk nog eens in een galajurk, jammer genoeg een zeldzaam zicht geweest in 2014.

2014 deel 25

Koning Felipe en Koningin Letizia van Spanje brachten in november een kennismakingsbezoek aan België.

2014 deel 26

2014 deel 27

2014 deel 28

2014 deel 29

2014 deel 30

Het jaar 2014 is echter in mineur geëindigd voor de Belgische koninklijke familie door het overlijden van Koningin Fabiola. De laatste activiteiten droeg Koningin Mathilde dan ook vooral zwarte outfits als teken van rouw.

2014 deel 31

Koningin Mathilde heeft dit seizoen meer nieuwe outfits gedragen dan reeds eerder gedragen outfits: 14 van de 36 outfits zijn reeds eerder gedragen, wat neerkomt op 38,8%, iets meer dan een outfit op drie dus. Oud zijn deze outfits niet te noemen, aangezien zij steeds voor het eerst werden gedragen eind 2013 of 2014 zelf. Uitzondering hierop zijn de rouwoutfits die Mathilde droeg in december, deze heeft ze vaak al enkele jaren eerder gedragen. Het oudste kledingstuk uit deze periode is de zwarte halterjurk die Mathilde aanhad tijdens het kerstconcert: deze droeg ze voor het eerst op 13 november 2006. Wat mij betreft mag ze vaker wat oudere kledingstukken uit de kast halen.

Als we de ontwerpers van de herfst 2014 even naderbij bekijken, moet ik eerst vermelden dat ik van bijna de helft (17 outfits) de ontwerper nog niet heb weten te achterhalen. Van de overige 19 outfits, zijn er 10 van Natan, 3 van Dries Van Noten, 2 van Giorgio Armani en telkens één outfit van Marco de Vincenzo, MP Coudeyre, Diane von Furstenberg en Christian Dior. Een mooie variatie dus, met wel nog steeds een overwegend aandeel voor hofleverancier Natan. Koningin Mathilde heeft dit najaar een nieuwe ontwerper leren kennen: de Italiaanse Marco de Vincenzo. Het was ook lang geleden dat ze nog eens voor een nieuwe outfit van Diane von Furstenberg koos.

Koningin droeg 4x een hoed tijdens deze 3 maand: bij het kennismakingsbezoek van Koning Felipe en Koningin Letizia, bij 2 activiteiten rond de herdenking van WOI, en bij de begrafenis van Koningin Fabiola. Telkens droeg ze hierbij een vrij kleine hoed/haaraccessoire. Drie hoeden hiervan zijn nieuw.

Door de rouwperiode in december door het overlijden van Koningin Fabiola, is het niet abnormaal dat zwart de meest gedragen kleur is in de herfstgarderobe van Koningin Mathilde. Daarnaast zien we ook de kleur grijs erg vaak terugkomen. Ook groen en blauw verdienen een eervolle vermelding. De herfst brengt ietwat donkerdere kleuren met zich mee.

Wat vinden jullie van al deze outfits? Hebben jullie een favoriet?

Foto’s met dank aan Place Royale/RTL en @MonarchieBe op Twitter

PS: heel binnenkort verschijnt het complete jaaroverzicht 2014 van Mathilde!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.