Overzicht: lente 2014

Het jaar 2014 is alweer halverwege, hoog tijd dus voor een tweede overzicht van de kledij die koningin Mathilde reeds gedragen heeft. We blikken terug op de maanden april, mei en juni 2014. In deze maanden was Mathilde een bezige bij met maar liefst 35 outfits voor de verschillende activiteiten die ze had. Dat zijn er dus 6 meer dan in de voorgaande drie maanden. Hieronder zien jullie een overzichtje van deze outfits (slechts van enkele ontbreekt een foto):

Sinds Mathilde koningin is, staan zij en Koning Filip in voor de verschillende ontvangsten en audiënties op het paleis. Zo hebben we er een paar gezien in de lentemaanden. Opvallend is dat Mathilde voor deze ontvangsten vaak kiest voor de kleur groen.

2014 deel 9

Eind april brachten Koning Filip en Koningin Mathilde hun voorlopig laatste kennismakingsbezoeken, aan Zweden en Noorwegen. Zolang er in België geen nieuwe regering gevormd is, proberen de Koning en Koningin geen politieke activiteiten meer uit te voeren. Het kennismakingsbezoek aan Spanje zal door de troonswissel daar niet doorgaan, zolang Koning Felipe en Koningin Letizia niet in België zijn geweest. Opvallend aan het kennismakingsbezoek aan Noorwegen was dat Koningin Mathilde hierbij voor de eerste maal een jurk recycleerde bij een kennismakingsbezoek.

2014 deel 10

In mei staat elk jaar de uitreiking van de (inmiddels) Koningin Mathildeprijs op de agenda. Ook de Koningin Elisabethwedstrijd gaat traditioneel elk jaar door in mei, en deze was dit jaar extra speciaal voor Koningin Mathilde aangezien het de eerste keer was dat zij erevoorzitter is van deze muziekcompetitie. Ze was dan ook op heel wat sessies aanwezig.

2014 deel 11

2014 deel 12

Ook de koningskinderen hebben we enkele keren gezien: ze gingen mee met mama naar de Koningin Elisabethwedstrijd, en Prinses Elisabeth mocht mee met haar ouders naar een musical. We zagen ook een sportieve Mathilde op de fiets om Kom op tegen Kanker te steunen.

2014 deel 13

Voor de uitreiking van de prijzen van de Koningin Elisabethwedstrijd heeft Mathilde zelfs speciaal een hoed opgezet. In juni waren Koning Filip en Koningin Mathilde ook aanwezig op enkele internationale vieringen: de 25ste verjaardag van de eerste vrije verkiezingen in Polen, en de herdenking van D-Day in Frankrijk.

2014 deel 14

Het einde van de maand juni stond volledig in het teken van het WK voetbal! Het koningspaar en hun kinderen gingen de hele ploeg aanmoedigen op hun laatste training, en Filip en Mathilde trokken zelfs naar Brazilië om een match bij te wonen.

2014 deel 15

14 van de 35 outfits zijn herdragen outfits, ofwel 40% van de kledij. Koningin Mathilde droeg dus opvallend meer nieuwe outfits dan in het eerste kwartaal van 2014. Ook nu laat ze wel weinig tijd tussen het herdragen van haar kledij: 11 van de 14 herdragen outfits zijn aangekocht in 2013 of 2014. Het ‘oudste’ kledingstuk dat Mathilde aanhad in deze lente is de rode mantel van het staatsbezoek van China (dag 3), hier niet op de foto’s te zien jammer genoeg, die dateert uit 2009.

De Koningin brengt steeds meer variatie in de ontwerpers die ze draagt. Ze draagt uiteraard nog steeds veel Natan (11 outfits zijn met zekerheid van zijn hand, ofwel 31%), maar zijn aandeel wordt elk seizoen kleiner en kleiner. Een gedeelde tweede plaats is weggelegd voor zowel Armani als Temperley London, met elk 3 outfits. Opvallend is dat Temperley London een compleet nieuwe ontwerper is in de kast van Koningin Mathilde! De andere outfits zijn van Dries Van Noten, Issa, Marc Philippe Coudeyre, Christian Dior, of is mij de ontwerper niet gekend.

Koningin Mathilde droeg driemaal een hoed: bij het staatsbezoek van China (dag 3) droeg ze een reeds eerder gedragen rode hoed van Fabienne Delvigne, bij de uitreiking van de Koningin Elisabethwedstrijd droeg ze een nieuwe hoed die ook in het bezit is van Koningin Máxima, en bij de herdenking van D-Day droeg ze een nieuwe pillbox in lichtblauw.

Blauw blijft de meest terugkerende kleur in de outfits van Mathilde, maar de Koningin maakt er duidelijk werk van om veel af te wisselen in kleur, want ook groen, grijs, roze, wit en zwart zien we vaak terugkomen.

Wat vinden julie van de outfits van Koningin Mathilde deze lente? Hebben jullie een duidelijke favoriet?

Foto’s met dank aan Place Royale/RTL

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.