Overzicht: oktober 2015

De agenda van Koningin Mathilde is deze week opvallend leeg, de schoolvakantie van de kinderen heeft daar ongetwijfeld alles mee te maken. Op algemeen verzoek, en alvorens Mathilde maandag op UNICEF-missie naar Ethiopië vertrekt, blikken we terug op de kledij van Koningin Mathilde in de voorbije maand oktober.

Oktober is vooral de maand geweest van de twee staatsbezoeken: het ontvangend staatsbezoek van Turkije, en het uitgaand staatsbezoek aan Polen. Hierdoor hebben we een aantal prachtige hoeden en juwelen gezien in de maand oktober. Een overzicht van alle 15 outfits (we nummer verder waar we eind september zijn geëindigd):

Schermafbeelding 2015-11-05 om 20.48.40 Schermafbeelding 2015-11-05 om 20.55.32 Schermafbeelding 2015-11-05 om 21.03.51 Schermafbeelding 2015-11-05 om 21.09.18 Schermafbeelding 2015-11-05 om 21.19.03

Foto’s met dank aan Place Royale/RTL en Belgische Monarchie op Facebook

Tien van de vijftien outfits die Mathilde deze maand heeft gedragen, zijn van modehuis Natan. Hiermee blijft ze dus een heel hoog percentage aanhouden van haar favoriete modeontwerper. Daarnaast droeg ze nog 2 outfits van Armani, 1 van Ann Demeulemeester, en van de 2 overige is de designer me niet bekend.

Negen van de vijftien outfits heeft Mathilde al minstens eenmaal eerder gedragen. Hieronder ook de roze galajurk die Koningin Mathilde droeg bij het staatsbezoek aan Polen. Van de zes nieuwe outfits, zijn er vijf met zekerheid van modehuis Natan.

Het kleurenpallet wist Mathilde deze maand wel weer compleet in evenwicht te brengen. Met uitzondering van groen, zien we in oktober vrijwel elke kleur de revue passeren.

Koningin Mathilde heeft in de maand 4x een hoed gedragen: eentje had ze reeds eerder gedragen – meer bepaald het blauwe hoedje van Elvis Pompilio – de overige drie zijn alledrie nieuwe ontwerpen van hofleverancier Fabienne Delvigne.

Tot slot wil ik dit overzicht graag afsluiten met de mooie juwelen op te sommen die Koningin Mathilde deze maand heeft bovengehaald. Het zal niemand ontgaan zijn dat ze voor de allereerste keer de Wolfers tiara heeft gedragen. Liefhebbers van de Belgische koninklijke juwelen konden opgelucht ademhalen dat dit prachtstuk niet verdwenen is uit de koninklijke collectie, nadat het al zo lang niet meer openbaar was verschenen. Maar daarnaast haalde Mathilde ook de juwelen uit de Tunesische set uit haar juwelenkist, een mooie diamanten broche, diamanten en parelen oorbellen, en de pareloorbellen van Koningin Fabiola. Hopelijk zien we Koningin Mathilde de komende tijd wat vaker in deze prachtige juwelen terugkeren!

Wat is jullie favoriete outfit van de maand oktober?

Wat is je favoriete outfit van oktober 2015?

 • Outfit 131 (29%, 21 Votes)
 • Outfit 130 (16%, 12 Votes)
 • Outfit 125 (14%, 10 Votes)
 • Outfit 135 (8%, 6 Votes)
 • Outfit 126 (7%, 5 Votes)
 • Outfit 129 (7%, 5 Votes)
 • Outfit 124 (5%, 4 Votes)
 • Outfit 127 (4%, 3 Votes)
 • Outfit 132 (3%, 2 Votes)
 • Outfit 128 (3%, 2 Votes)
 • Outfit 134 (1%, 1 Votes)
 • Outfit 133 (1%, 1 Votes)
 • Outfit 123 (1%, 1 Votes)
 • Outfit 136 (0%, 0 Votes)
 • Outfit 137 (0%, 0 Votes)

Total Voters: 73

Laden ... Laden ...

7 comments

 1. madison schrijft:

  Dank je voor al t verzamelwerk!
  Het was een mooie maand.
  De rode jurk is jeugdig nr 125
  Ik vind t ensemble nr 128 heel stijlvol
  De set 130 is zo queen like
  En de avondjurk in rood is ook heel mooi.
  De roze grijze jurk is heel mooi.
  Uiteindelijk kies ik voor nr 130
  Ga zo door queen Mathilde! Hoewel we in Ethiopië wel wat meer praktische kleding zullen zien?

 2. Isabelle schrijft:

  Inderdaad een hele mooie maand!

  Ik heb gekozen voor de zwart-witte jurk met strik, maar het had evengoed de rode galajurk in Polen kunnen zijn, het oudroze mantelpakje (Polen), de lichtblauwe outfit (Polen) of de nieuwe grijze jas… En inderdaad Jelka, al die mooie juwelen… Ik ben er zeker van dat Fabiola alles aan Mathilde heeft nagelaten dus de echte “whoppers” komen nog haha 🙂

 3. Kuifje schrijft:

  De juwelen (of wat daar van overblijven) van de koninklijke familie intrigeren mij enorm. Ik vind het zo erg (als je dat zo kunt zeggen) dat alle juwelen van Louise-Marie en Marie-Henriette door erfenissen en financiële problemen verdwenen zijn. Het is ook zo jammer de Leopold II enkel onroerend goed ondergebracht heeft in de Koninklijke Schenking en niet de juwelen. Voor hem waar juwelen maar speelgoed. In de Point de Vue vraagt men zich af of de diamanten collier van de koning van Saoedie Arabië, de diamanten sautoir van Boudewijn voor Fabiola of het Spaans Diadeem nog boven water zullen komen. Bestaan er foto’s van deze juwelen ? En zijn er foto’s van die Tunesische set waarvan hier sprake ? En hoe zijn die in het bezit gekomen ? Ik vind dat alle juwelen van de koninklijke familie zouden moeten ondergebracht worden in de Koninklijke Schenking zodat, wat nog rest, nooit meer kan verdwijnen (net zoals dat in de andere monarchieën gedaan is). En zeker en vast, juwelen die ze ontvangen in de uitoefening van hun functie. Zo zou Paola, tijdens hun staatsbezoek aan Congo, diamanten gekregen hebben. Waar zijn die naar toe ? Wat de jurken betreft : ik heb gestemd op 131 maar ook 125 vind ik mooi.

 4. Isabelle schrijft:

  Ik ben het helemaal met je eens, Kuifje. Je kan beter niet denken aan wat had kunnen zijn als er een familie-stichting was geweest voor de Belgische koninklijke juwelen vanaf Louise-Marie… Dan was de collectie echt spectaculair geweest. Ik hoop dat zo’n stichting er alsnog komt en dat Paola haar juwelen er ook in stopt (maar daar ben ik lang niet zeker van).

  Meer over Mathildes juwelen hier, ook over de Tunesische set:http://queenmathilde.blogspot.be/search/label/jewels?updated-max=2015-08-02T00:09:00-07:00&max-results=20&start=7&by-date=false

  • Kuifje schrijft:

   Bedankt voor de link. En, inderdaad, ik heb ook mijn twijfels over Paola. Maar als ze het Mathilde niet gunt, dan zou ze haar juwelen toch kunnen nalaten aan Elisabeth . Trouwens haar tiara is afkomstig van Koningin Elisabeth, wat dus een mooi gebaar zou zijn. Maar ik weet niet of dat in haar woordenboek staat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.