Overzicht: winter 2014

Hier ben ik dan eindelijk met een eerste overzicht van de kledij van Koningin Mathilde van het jaar 2014, en hierin zet ik de eerste drie maanden van het jaar in de kijker, en daarin droeg Mathilde maar liefst 29 outfits voor de verschillende activiteiten die ze had in januari, februari en maart. Hieronder een overzicht in foto’s (slechts van enkele ontbreekt een foto):

Het jaar begon traditioneel met de nieuwjaarsrecepties. Koningin Mathilde koos opvallend voor outfits die ze reeds eerder had gedragen en had bijzonder veel aandacht voor haar kapsel.

Daarna begaven Filip en Mathilde zich naar Davos, waar ze het World Economic Forum bijwoonden, een evenement waar ze vrijwel elk jaar op aanwezig zijn. Ook hier trok Mathilde de kaart van herdragen outfits.

De agenda van de Koningin bleef ook gevuld met verschillende activiteiten. Zo nam ze onder andere het erevoorzitterschap over van Child Focus van Koningin Paola.

Koning Filip en Koningin Mathilde gingen ook verder met hun reeks kennismakingsbezoeken aan het buitenland. Zo bezochten ze Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk in de eerste maanden van het jaar. Koningin Mathilde kiest zorgvuldig haar outfits uit, zet daarbij vrijwel altijd Belgische ontwerpers in de kijker, met als uitzondering haar keuze voor Armani in Italië, als eerbetoon aan het gastland. Opvallend is ook dat Koningin Mathilde voor de eerste maal een ontwerp droeg van Christian Dior, en dat ze ook voor het eerst weer sinds lange tijd langsging bij Pierre Gauthier voor één van haar outfits. Ze maakt haar look ook steeds af met een hoed.

Ook enkele familiale gebeurtenissen vonden plaats: de verloving van Prins Amedeo, de peetvader van Prinses Elisabeth, en de jaarlijkse herdenkingsdienst voor de overleden familieleden.

Ten slotte sluiten we dit overzicht af met het allereerste inkomende staatsbezoek onder Koning Filip: de president van China en zijn echtgenote brachten een driedaags bezoek aan België eind maart. Zo konden we Koningin Mathilde eindelijk nog eens bewonderen in een galajurk, een jurk die ze reeds eerder aanhad bij het huwelijk van Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg. Het was vooral ook uitkijken naar de tiara die Koningin Mathilde zou dragen, aangezien ze nu eindelijk keuze heeft uit twee tiara’s, en ze stelde ons dan ook niet teleur door het Diadeem der Negen Provinciën te dragen.

17 van de 29 outfits die Koningin Mathilde aanhad zijn kledingstukken die ze reeds eerder heeft aangehad, ofwel 58%, dit is dus een duidelijke meerderheid. Ze laat ook weinig tijd tussen het herdragen van kledij, want de meeste van deze outfits zijn ‘slechts’ aangekocht in 2013 of zelfs 2014.

De favoriete ontwerper van de Koningin blijft ook overduidelijk Edouard Vermeulen van modehuis NATAN. Ze droeg maar liefst 13 outfits (met zekerheid) van het modehuis, wat overeenkomt met 45% van haar outfits. Voor de rest droeg de Koningin nog ontwerpen van Armani, Ann Demeulemeester, Christian Dior, Pierre Gauthier, Veronique Branquinho en Dries Van Noten.

Koningin Mathilde had bij zes van de activiteiten een hoed op, wat in vergelijking met voorgaande jaren erg veel is. Dit heeft uiteraard veel te maken met de kennismakingsbezoeken die Filip en Mathilde nog volop aan het afleggen zijn. Alle zes de hoeden zijn nieuw.

De kleuren die we het vaakst zien terugkomen in de wintergarderobe van Koningin Mathilde zijn zowel rood als blauw.

Wat is jullie mening over de wintergarderobe 2014 van Koningin Mathilde? Hebben jullie een favoriete outfit?

Foto’s met dank aan Place Royale/RTL

One comment

  1. Sanne (S175) schrijft:

    Wat een leuk overzicht van Mathilde’s kleding de afgelopen maanden zeg! Ze zag er over het algemeen erg mooi uit! 🙂
    En wat leuk dat je nu ook een aparte website hebt trouwens, dat had ik nog niet meegekregen 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.