Overzicht: zomer 2014

Deze post komt een beetje te laat, waarvoor mijn excuses, maar hier krijgen jullie alsnog een overzicht van de kledij die Koningin Mathilde heeft gedragen tijdens de maanden juli, augustus en september 2014. In totaal 25 verschillende outfits voor de koningin, een beetje minder dan de voorgaande kwartalen, maar dit komt omdat tijdens de zomervakantie weinig activiteiten plaatsvinden. Hieronder zien jullie een overzicht van de meeste van deze outfits (slechts van enkele ontbreekt een foto):

2014 deel 16

In juli hadden we onder andere het huwelijk van Prins Amedeo en Elisabetta Rosboch von Wolkenstein, en de gezinsuitstap van Koning Filip, Koningin Mathilde en hun vier kinderen die mooie familiefoto’s opleverde.

2014 deel 17

Juli is ook de maand van de Nationale Feestdag, de eerste ‘normale’ Nationale Feestdag voor Filip en Mathilde sinds ze Koning en Koningin zijn.

2014 deel 18

Op 1 september gingen de kinderen traditioneel weer naar school na 2 maanden zomervakantie, en nam de agenda van Mathilde weer een hoger tempo aan met heel wat bezoeken en activiteiten.

2014 deel 19

2014 deel 20

Op autoloze zondag gingen Filip en Mathilde met de fiets de baan op in Brussel en namen ze ook de kinderen mee. Elisabeth mocht zelfs een keer haar mama vergezellen tijdens een muzikaal getinte activiteit.

2014 deel 21

Koningin Mathilde is echt zeer precies in het zoeken van een evenwicht in haar garderobe, en dat merken we in alle statistieken: zo zijn 13 van de 25 outfits eerder gedragen stukken uit haar kleerkast, en zijn er 12 nieuw: bijna exact de helft. De eerder gedragen outfits zijn allemaal voor het eerst gedragen in 2013 of 2014, op één na: de rode top van Natan (helemaal rechts op de eerste fotocollage), die reeds in 2012 werd gedragen.

Qua ontwerpers is de zomer een periode waarin Mathilde helemaal de kaart van modehuis Natan trok: maar liefst 16 van de 25 outfits zijn met zekerheid van Natan, ofwel 64%, procentueel meer dan een verdubbeling tegenover de lente. Daarnaast droeg ze 2x Marc Philippe Coudeyre, 1x Dries Van Noten en 1x Burberry. De overige outfits heb ik nog niet kunnen toewijzen aan een ontwerper. Hopelijk varieert Mathilde de komende periodes weer wat meer in haar keuze van ontwerpers.

Koningin Mathilde droeg 5x een hoed: bij het huwelijk van Prins Amedeo, bij de doop van het schip ‘Castor’, tijdens de Nationale Feestdag, bij de herdenking van WOI, en bij de viering 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Drie hoeden daarvan zijn nieuw.

Ook in haar kleurgebruik is Mathilde erg evenwichtig, ongetwijfeld een heel bewuste keuze. Tijdens de zomer droeg ze voornamelijk roze en zwart, maar deze kleuren springen er allesbehalve uit tegenover de andere kleuren die zijn ook erg vaak droeg: groen, wit, blauw, bruin/beige en rood.

Wat vinden jullie van de zomeroutfits van Koningin Mathilde? Hebben jullie een favoriet tussen deze outfits zitten?

Foto’s met dank aan Place Royale/RTL

Geef een reactie