Slag bij Passendaele

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin nemen deel aan de herdenking van de slag bij Passendaele, de Derde Slag bij Ieper op de Tyne Cot Cemetery. Dit is de grootste militaire begraafplaats van de Commonwealth ter wereld. Nadien openen ze het loopgraf aan de Dugout Kerk van Zonnebeke en volgen ze de plechtige opening van de British Memorial Garden. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling Passchendaele Memorial Garden waar de Vorsten nabestaanden van slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog ontmoeten. De herdenkingen worden bijgewoond door Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Wales en de Hertog en de Hertogin van Cambridge. De plechtigheden worden georganiseerd door de Britse overheid in samenwerking met de Commonwealth War Graves Commission, de stad Ieper, de gemeente Zonnebeke en het Memorial Museum Passchendaele 1917.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt vandaag een beige jurk, waarvan het bovenste gedeelte uit een kanten stof bestaat. De jurk is van Natan Couture en is duidelijk geïnspireerd op onderstaande jurk, met dat verschil dat er voor Mathilde mouwen werden voorzien:

Net als gisteren, kiest Mathilde er ook vandaag voor om haar accessoires in dezelfde kleur te houden als haar jurk: ze draagt beige pumps, beige handschoenen en een beige clutch. Ze draagt volgens mij een nieuw paar ronde gouden oorbellen. Ter gelegenheid van de plechtigheden vandaag, had Mathilde ook een kleine klaproos op haar jurk gespeld.

Koningin Mathilde draagt ook een kleine beige bibi, gemaakt uit bananenvezels, van Fabienne Delvigne. 

Wat vinden jullie van de outfit van vandaag?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

15 comments

 1. Heidi schrijft:

  Het is een sober passend kleur voor de gelegenheid vandaag. Maar de jurk vind ik niet zo mooi. Ter hoogte van de heupen toont hij zo breed. De combinatie gisteren vond ik beter bij haar passen.

 2. Kuifje schrijft:

  Waarom draagt zij maar een handschoen aan de linkerhand en houdt ze de rechter handschoen in haar linkerhand ? Maxima doet dat ook. Is dat chique ? De zoom van die jurk ziet er niet zeer gestreken uit. Is dat normaal.

  • hendrikje schrijft:

   Merkwaardig hoor! Ik heb altijd geleerd: handschoenen aan of uit, vrouwen hoeven bij het hand geven hun handschoenen niet uit te doen maar moeten wel kiezen.

 3. Kuifje schrijft:

  In feite vind ik de mouwen niet mooi. Maakt het truttig. Lange mouwen zouden mooier geweest zijn. Ben sowieso niet voor korte mouwen, voor niemand (V/M) Doet mij altijd denken aan iemand die nog snel even zal helpen met de afwas LOL

 4. Margot schrijft:

  Zoals Madison schrijft zou het kunnen dat de koningin zich heeft aangepast aan de kleur van het kostuum van prins Charles. De dag ervoor droeg ze geloof ik ook een Engelse hoed. Echter noch het pak van Charles, noch de jurk zitten of kleuren. Het kant is te grof, de rok te kort en te stijf en bij Charles zijn de onderscheidingen op dit jasje carnavalesk. geeft mij dan maar de koning en de goedgeklede overige gasten.

 5. Anja schrijft:

  Een Natan-flater zullen we maar zeggen.
  De kleur en het kant an sich is mooi maar het jurkje had zoveel beter uitgevoerd kunnen (moeten) worden. Heel jammer dat de koningin of Natan zich er niet van bewust zijn.
  Ik geloof dat de jurk van Kate een betere match voor Mathilde had kunnen zijn. Camilla draagt dit soort modellen veel en kleedt af op het buikgedeelte (een welbepaalde zone).
  Kate met haar figuur komt overal mee weg.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.