Staatsbezoek aan China – dag 5

Een gescheiden programma vandaag voor Koning Filip en Koningin Mathilde. Mathilde woont in Bejing een lunch bij met ‘topvrouwen’ uit China.

Zij draagt hiervoor een zilvergrijs mantelpakje met versiering aan de boorden van het jasje:

CIPN2lEUsAAfGbk

Mathilde droeg opnieuw een klein zilvergrijs hoedje, een zilveren clutch, en crèmekleurige handschoenen en pumps. Het hoedje had ze al eerder aan bij het kennismakingsbezoek aan Italië op 19 februari 2014.

Volgens het paleis is deze outfit ontworpen door Ann Demeulemeester. Onderstaand jasje van Ann Demeulemeester heeft gelijkaardige ruches aan de boorden:

ann-demeulemeester-noir-blazer-product-1-5253574-858767942_large_flex

Voor een bezoek aan het Ullens Centre for Contemporary Art trok Koningin Mathilde een andere outfit aan, van een wel heel toepasselijke ontwerper: het modehuis Maison Ullens:

CIPri6nUcAAGG0x

Ten slotte boden Koning Filip en Koningin Mathilde nog een receptie aan ‘s avonds en hadden ze een diner met de Chinese president:

CIQ_1EuUAAAmwcv

Koningin Mathilde droeg hiervoor een beige pantalon met een top van groene en rode kant in een rozenmotief. Deze outfit is van modehuis Natan.

Na dag 5 staat de teller dan ook op 1 outfit voor Dries Van Noten, 5 outfits voor Natan, 1 outfit voor Haus Coudeyre, 1 outfit voor Ann Demeulemeester en 1 outfit voor Maison Ullens.

Foto’s met dank aan Wim Dehandschutter op Twitter: @WDehandschutter

15 comments

  1. Charlie schrijft:

    De dame naast Mathilde is Machteld Fostier, vroeger haar adviseur en nu haar secretaresse. Zij is altijd subtiel aanwezig bij Mathildes activiteiten. Fantastisch dat ze dan tijdens dit staatsbezoek kleding heeft gedragen van al 5 Belgische modehuizen! Ik heb precies wel nog geen beelden gezien van die rode jurk?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.