Staatsbezoek aan Denemarken – dag 2

Op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Margrethe brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 28 tot en met 30 maart 2017 een staatsbezoek aan het Koninkrijk Denemarken in aanwezigheid van de Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Het staatsbezoek heeft tot doel de banden tussen Denemarken en België te versterken, in het bijzonder op economisch, academisch en cultureel vlak. Dit o.m. rond de thema’s duurzame ontwikkeling, hernieuwbare energie, gezondheid, vervoerslogistiek en smart cities. De Deense en Belgische Koninklijke Families onderhouden nauwe banden sinds 1863. De Koning en de Koningin namen in 2015 deel aan de viering van de 75ste verjaardag van Koningin Margrethe.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt vanmiddag een lichtroze jurk met bijpassend jasje, van ontwerper Esmeralda Ammoun. Mathilde doet vaak een beroep op haar voor een outfit tijdens staatsbezoeken. 

Mathilde paste al haar accessoires aan aan de kleur van haar outfit, en koos dus voor lichtroze pumps, een lichtroze clutch, en ook haar hoed, handschoenen en oorbellen zijn lichtroze. De hoed is ook vandaag een ontwerp van Fabienne Delvigne. Van de roze clutch vermoed ik dat het dezelfde clutch is die Koningin Mathilde droeg op de laatste dag van het staatsbezoek van Jordanië aan België in mei vorig jaar. Die clutch is van Hélène Esmeralda, de accessoirelijn van Esmeralda Ammoun.

‘s avonds droeg Koningin Mathilde een rode aansluitende glitterende avondjurk van Natan, met een asymmetrische halslijn, en lange mouwen. Voor een foto, klik op deze link 

© Koninklijk Paleis

Mathilde droeg diamanten oorbellen, een armband van diamanten en robijnen, en een rode glitterende clutch.

Een mooie blik op het kapsel van Mathilde:

© Place Royale/RTL

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

7 comments

 1. Margot schrijft:

  Tsja, tweed moet vallen. Bij het cape/jasje is dit goed gelukt maar bij de jurk helaas niet. Engelsen maken niet voor niets fluwelen of suède/leren kraagjes bij schuin te snijden delen. Het is dus mis gegaan bij het bovenstuk jurk en de mouwen. Te mooi om weg te doen: van jurk een strakke rok maken en een effen zijden blouse (in grijs met grijze pumps en clutch) wat mij betreft.

 2. Charlie schrijft:

  De outfit van overdag vind ik knap en weer een andere snit en stijl dan we gewoon zijn. De avondjurk is echt schitterend, kapsel en oorbellen ook magnifiek. Wat mij betreft sowieso een van de beste outfits van het jaar.

 3. Margot schrijft:

  Wat een prachtige avondjurk, mooi matchende lipstick en een jeugdig los opgestoken kapsel.
  Hoewel de koningin vele kleuren en stijlen kan hebben (bijvoorbeeld de Russisch aandoende jas in Nederland van Ammoun) vind ik wel dat ze best wat jeugdiger mag kiezen zoals deze rode avondjurk. Overdag was ze meer de moeder van de bruid in het roze met de hoed.

 4. Kuifje schrijft:

  Ik heb ergens een frontaal foto gezien en dan ziet het pakje er wel mooi uit. Maar van op de zijkant lijkt ze inderdaad op een deftige oude dame. Mathilde zou ook moeten kiezen voor kleine hoeden want deze bedekken volledig haar gezicht en zijn ook totaal niet praktisch om te embrasseren. De avondjurk is top en daar ziet ze er dan weer veel jonger uit.

 5. Lut schrijft:

  Die Tweet stof is te zwaar voor een jurk. Jasje of rok zou beter zijn. Niet mijn favoriet staat wat oubollig. De roze accessoires zijn wel heel mooi. Avondjurk een plaatje en weer een prachtig kapsel ! Echt een koningin.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.