Staatsbezoek aan Denemarken – dag 3

Op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Margrethe brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 28 tot en met 30 maart 2017 een staatsbezoek aan het Koninkrijk Denemarken in aanwezigheid van de Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Het staatsbezoek heeft tot doel de banden tussen Denemarken en België te versterken, in het bijzonder op economisch, academisch en cultureel vlak. Dit o.m. rond de thema’s duurzame ontwikkeling, hernieuwbare energie, gezondheid, vervoerslogistiek en smart cities. De Deense en Belgische Koninklijke Families onderhouden nauwe banden sinds 1863. De Koning en de Koningin namen in 2015 deel aan de viering van de 75ste verjaardag van Koningin Margrethe.

© Kongehuset

Koning Filip en Koningin Mathilde hadden niet echt nog een activiteit op deze laatste dag, maar namen afscheid van de Deense koninklijke familie.

Koningin Mathilde droeg hiervoor een gebloemde mantel van Natan, met een print in de kleuren bordeaux, blauw en beige. Onder de mantel droeg ze een bordeaux jurk. Mathilde had deze mantel al eerder aan op de eerste dag van het staatsbezoek aan Polen op 13 oktober 2015. De mantel vertoont sterke gelijkenissen met onderstaande foto:

Hiermee zit het staatsbezoek aan Denemarken erop! Graag wil ik van jullie weten wat jullie favoriete outfit was van de voorbije drie dagen? 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

12 comments

 1. madison schrijft:

  Ik vond de blauwe jas van de eerste dag heel mooi. De jurk eronder was wat minder.
  De beide avondjurken waren goed gekozen. En nieuw.
  En t bezoek vloog voorbij bij mijn idee.

 2. Jeanne schrijft:

  Ik ben geittrigeerd door de enorme diamanten oorbellen van de koningin. Waar komen die ineens vandaan? Nooit eerder gezien. Zijn ze echt? Op het filmpje van het Deense blad Billed Bladet lijkt dat wel zo. Zo de koningin dit lenen, vraag ik me af?

 3. Charlie schrijft:

  Op de outfit van vandaag kan ik weinig commentaar geven, het staat haar in ieder geval goed. Voor mij sprongen de twee avondjurken er toch echt wel uit, zowat de beste avondjurken die ze in haar kast heeft hangen! De outfits van overdag waren ook goed, maar niet echt memorabel zoals bijvoorbeeld de roze Diorjurk met strik in Frankrijk of voor mij ook de roze Ammounjurk in Brugge dat zijn.

  • Charlie schrijft:

   Ik mis Dior ook echt wel een beetje, maar nu Raf Simons geen creatief directeur meer is kan Mathilde dit niet meer als ‘Belgisch’ uitspelen. Armani en Dior zijn nu eenmaal merken die ze vooral tijdens staatsbezoeken of buitenlandse events kan dragen waar er altijd wat meer mag, kan en ook moet. Ze vind Belgische mode duidelijk belangrijk en promoot dit ook graag tijdens staatsbezoeken. Voor onze economie kan dat alleen maar goed zijn, maar van mij mag ze tóch terug Dior gaan dragen.

 4. Margot schrijft:

  Hoe pittig en jong de koningin ook in de rode avondjurk was, ik kies voor de abrikooskleurige. Dit vanwege stofgebruik en model. Qua dagkleding was de blauwe mantel met hoedje mooi.

 5. Lut schrijft:

  Dagkledij et stip het blauwe ensemble, zeker de manier en het hoedje. Avondjurk van Armani prachtig zeker met het prachtige kapsel en tiara.
  Jammer dat er geen Dries van Noten bij was .

Geef een reactie