Staatsbezoek aan Nederland – dag 3

Op de laatste dag van het staatsbezoek reist Koning Filip naar High Tech Campus Eindhoven, waar Belgisch-Nederlandse seminars plaatsvinden op het gebied van digitale innovatie, duurzaamheid en R&D. Koning Filip spreekt onder meer met jonge onderzoekers, bezoekt Holst Centre en woont met minister Schultz van Haegen een watersymposium bij.

Koningin Mathilde en Koningin Máxima arriveren per trein in Utrecht voor een bezichtiging van het nieuwe Centraal Station en het stationsgebied. Vervolgens reist Koningin Mathilde door naar High Tech Campus in Eindhoven en Sligro Food Group in Veghel voor de opening van ZiN, een inspiratielab voor de foodservicebranche.

Het staatsbezoek eindigt bij Kasteel Heeze, waar minister Schultz van Haegen namens de Nederlandse regering officieel afscheid neemt van de Koning en Koningin der Belgen

 Koningin Mathilde draagt voor de laatste dag een blauwgrijze outfit:

15171145_1771024289827870_1206170929528952370_n 15178052_1771086059821693_6610215943963865784_n 15181258_1771024333161199_1210728723022267814_n 15181270_1771003933163239_4076421131207362051_n

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde’s manteljurk is een ontwerp van Esmeralda Ammoun. De outfit valt op door het mooie borduursel dat van onder tot boven over het hele midden van de jurk loopt, tot aan de halslijn, en een stukje mee op de rug. Ook het uiteinde van de mouwen werd leuk afwerkt. 

Mathilde draagt ook opnieuw een hoed van Fabienne Delvigne: een gestileerde bibi gemaakt uit blauwgroen fluwelen velt in een geometrische stijl. 

Mathilde’s clutch is van Armani, en de diamanten oorbellen zijn van Cartier. Enkel van de blauwgrijze schoenen moeten we dus nog de ontwerper achterhalen!

Met deze outfit sluiten we het langverwachte staatsbezoek aan Nederland af! Wat mij is opgevallen is dat Koningin Mathilde voornamelijk naar couture heeft gegrepen, en een diversiteit aan Belgische ontwerpers heeft proberen te tonen! Wat vonden jullie van het staatsbezoek? En wat is jullie favoriete outfit? Die van mij is zonder twijfel de galajurk van Pierre Gauthier!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016

9 comments

  • Charlie schrijft:

   Ja nu natuurlijk wel, ik had het al 2x geprobeerd :p
   Het is inderdaad opvallend dat ze slechts 1x Natan heeft gedragen. Het was wel een kort staatsbezoek maar toch…
   De galajurk van Pierre Gaultier was inderdaad outstanding, de hele look was trouwens áf! Ik vond de Natanlook van de eerste dag ook knap,net zoals de rode jurk van gisteren en eigenlijk ook de jurk van vandaag 😉 De galajurk van gisteren had als enige de juiste lengte en had een koninklijke uitstraling.
   Over vandaag: de jurk is knap gemaakt maar ik vind hem wel erg hoog gesloten. Ik vind de kleur van het hoedje ook te fel, ik denk dat een pillbox in dezelfde kleur als haar schoenen er beter bij had gestaan.

 1. gilberte schrijft:

  Mathilde was dit staatsbezoek super mooi gekleed, couture . Groot verschil met het officieel bezoek aan Japan, waar ze altijd doodgewone kleedjes droeg-wel van Natan- maar niet super chique. Geen mantelkleedje of geen mantelpakje. Nu is Holland moest ze niet onderdoen voor Maxima,2 knappe prinsessen.

 2. Isabelle schrijft:

  Ik hoop dat M verdergaat op de ingeslagen weg! Met minder Natan, meer Dries van Noten en Pierre Gauthier… en een ode aan buitenlandse gastheren en -vrouwen door een ontwerper uit het betreffende land te kiezen. De Taminiau was een grote verrassing, maar leunde qua ontwerp misschien iets te veel aan bij deze Armani? http://2.bp.blogspot.com/-6T2gG2m3lR8/VQAEY1j6g6I/AAAAAAAAJF4/dkSR0Xoa8Vk/s1600/2d.jpg

  Enfin, een geweldig défilé van mooie outfits, hoeden en kapsels.

  Enige gezeur van mijn kant is misschien dat ik de kwaliteit van Esmeralda Ammouns werk niet altijd super vind.

 3. Margot schrijft:

  Als mevrouw Ammoun nog een stukje stof heeft liggen, zou een pillbox deze creatie meer eer aan doen. Ik ben het niet eens met Isabelle over Taminiau en Armani. De jurk van JT is duidelijk van stof die met de hand is bewerkt passend bij het model en dat is toch wat anders dan die zich herhalende streepjes bij Armani op de rok.
  Jammer dat we de andere avondjurk niet in volle (staande) glorie hebben kunnen zien, voorshands kies ik als favoriet het rode complet.

 4. Tina schrijft:

  Bij mijn eerste blik op mathilde dacht ik meteen aan de
  Romanovs. Het heeft iets Russisch.
  Op een andere site las ik dat Mathilde een schaapachtige glimlach heeft.
  Heeft er iemand al eens bij stilgestaan dat Mathilde op zijn best is wanneer ze niet in de schijnwerpers staat?
  Ik kreeg er bijna medelijden mee.

 5. madison schrijft:

  Wat een supermooie jasjurk.
  De topper.
  En inderdaad: staatsbezoek aan Japan viel tegen en aan NL was elke dag een megafoon verrassing ga zo door Mathilde!
  Was heel leuk beide Queens zo mooi te zien. Dank Jelka voor verslaglegging!

 6. Lut schrijft:

  Wat de dag kleding betreft nr. 5 was een topper ! Vooral de leuke speelse hoed gaf het echt iets apart . Avondjurk Medelijden moet je zeker bij de koningin niet hebben . Ze heeft van natuur al een zachte uitstraling en als ze lacht is het gemeend.
  Daarbij vindt ik voor zo ver ik het kan bedoordelen ze een sterke persoonlijkheid is, past zicht aan in alle situaties.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.