Staatsbezoek van Duitsland – dag 3

Vandaag is de derde en laatste dag van het staatsbezoek van Duitsland aan België aangebroken. De bezoeken van vandaag vinden plaats enerzijds in Luik en anderzijds in het Duitstalige gedeelte van België, meer bepaald in Eupen. De Koning, Koningin en hun gasten brengen een bezoek aan audiovisueel bedrijf EVS, krijgen vervolgens een ontvangst op het Stadhuis en Provinciepaleis van Luik, en wonen ten slotte een ronde tafel bij over grensoverschrijdende regionale samenwerking in de Euregio Maas-Rijn te Eupen.

Koningin Mathilde koos vandaag – in tegenstelling tot de vorige twee dagen – voor een outfit in een opvallendere kleur: rood!

1915654_1655532354710398_8807420278678192670_n

© Koninklijk Paleis

(meer foto’s volgen)

De rode outfit van Mathilde is niet nieuw: ze droeg deze eerder op 21 april 2015 bij een bezoek aan de Raad van Europa in Straatsburg.

De outfit is naar alle waarschijnlijkheid van Christian Dior: onderstaande jurk vertoont exact dezelfde plooien in de rok als bij deze rode outfit van Mathilde:

Christian Dior

Koningin Mathilde draagt hetzelfde rode hoedje bij deze outfit, en bordeaux gekleurde leren handschoenen.

Koningin Mathilde droeg eveneens dezelfde pumps van Dior (hieronder in het groen ipv in het rood-roze) die ze ook de vorige keer met deze outfit combineerde:

Dior Floral Print Silk Shoes

Ten slotte droeg Mathilde ook haar Flirty Elaphe clutch van Diane von Furstenberg:

Diane von Furstenberg Flirty Elaphe clutch

Hiermee zit het staatsbezoek van Duitsland erop! Wat vonden jullie van de kledingkeuzes van Mathilde? Wat kon beter, en wat was jullie favoriete item van de voorbije drie dagen? Laat het weten in een reactie!

8 comments

 1. madison schrijft:

  Dit is de meest jeugdige outfit van het staatsbezoek. Een mooie dress. Rood staat goed en dat geinige hoedje maakt t af.
  De 1e en 2e dag waren stijlvol maar zeker de 2e dag overdag had veel pittiger gekund. Die sets kan ze ook nog dragen als ze veel ouder is. En juist met de vele goede belgische modeontwerpers is er wat blijven liggen.

 2. Margot schrijft:

  De koningin in gedempt rood ziet er goed uit. Het model van de jurk vind ik niet zo mooi niet als op de eerste dag. De plooien lopen bij het rode jurkje op bij de heupen waardoor de koningin daar breder lijkt dan ze is. Mijn favoriete combi is die van de eerste dag.

 3. Janna schrijft:

  Rood staat de koningin goed. Naar mijn mening vallen de plooien mooi soepel over haar heupen en maakt haar absoluut niet dik. Leuk dat hoedje zo schuin op haar hoofd! Dat maakt haar een tikje ondeugend!
  Tussen al die grijze pakken valt ze mooi op.

 4. Isabelle schrijft:

  Dit is één van mijn favorieten. Dior valt direct op omdat het zo perfect gemaakt is. Meer Dior!!! 🙂

  Ik ben heel tevreden over haar keuzes tijdens dit bezoek. Ze hebben echt keihard gewerkt, heel België afgereisd en hun Duitse gasten overal bij begeleid. Ik denk dat het belang voor de Belgisch-Duitse betrekkingen niet kan worden onderschat! Mathilde zag er altijd piekfijn uit vind ik.

  Ik begrijp wel dat je de oudroze jas van dag 2 (Ann Demeulemeester?) wat minder vindt, omdat het eigenlijk hetzelfde model is als die blauwe van tijdens het Turkse staatsbezoek. Toch is dit de stijl die M het beste staat. Die gele jas van Branquinho moet van mij niet per se opnieuw worden boven gehaald 😉

  Ik denk dat een nieuwe stylist wat meer variatie in haar looks zou kunnen brengen. Jelka, stuur je CV eens op!

 5. evertjvanderstroom@bergstroom.com schrijft:

  Zeer stijlvol goede keuze . Mathilde was de gastvrouw en hield het wat bescheiden. Vooral het ensemble van de eerste dag was klasse . . Haar elegantie is ook een heel sterkt punt evenals haar stralende glimlach. Goed gedaan Majesteit !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.