Suggesties voor diner Koningin Margrethe: deel 1

Gisteren kwam er een heel fijn nieuw evenement in de agenda van Koning Filip en Koningin Mathilde: zij tekenen officieel present op het diner voor de 75ste verjaardag van de Deense Koningin Margrethe dat op 15 april gevierd zal worden.

Koningin Mathilde zal die avond naar alle waarschijnlijkheid voor de eerste keer in 2015 een galajurk aantrekken, graag doe ik dan op voorhand al een beetje research naar mogelijke jurken die zij kan dragen. In deel 1 focus ik me op eerder gedragen jurken van Mathilde, in deel 2 zal ik op zoek gaan naar enkele suggesties voor nieuwe jurken.

Vandaag kijk ik dus eens in de kleerkast van Mathilde naar een groot aantal van haar eerder gedragen galajurken, en ik heb er dan heel specifiek een groot deel uitgehaald die zij nog maar één keer heeft gedragen!

Neem gerust eens een kijkje in het overzicht hieronder, en laat me in de commentaren zeker weten welke van deze jurken Mathilde van jullie opnieuw mag aantrekken volgende week!

 

 

10 comments

 1. Sanne schrijft:

  Sommige jurken zijn in mijn ogen wat gedateerd (nr. 4, 7 en 8) die hoeft ze van mij niet mee te nemen naar Denemarken volgende week 😉
  De een na laatste, knalroze japon (voorhuwelijks diner van Victoria en Daniel volgens mij?) vind ik wel heel leuk, dat bewerkelijke past ook wel bij Margrethe 😉
  De roze jurken van nr. 10 en 11 (inhuldiging Willem-Alexander en bal t.g.v. huwelijk Monaco) vind ik ook wel leuk, die mag ze wat mij betreft ook nog wel ‘ns aan trekken! Ik vind niet alléén roze jurken leuk hoor trouwens, de laatste vind ik ook een goeie optie 😀

 2. Annelie schrijft:

  Dit vind ik ook niet de mooiste jurken. Ik vind ook dat sommigen nogal gedateerd zijn.
  De jurken die ik graag nog eens terug zou zien, mag volgende week, zijn de volgende:
  – Oud-roze one-shoulder jurk die ze droeg bij het huwelijk van Victoria. (echt mijn grote favoriet)
  – Roze die de droeg bij de inhuldiging van WA.

 3. madison schrijft:

  Wat straalt ze !

  De jurk met gebloemde rok en de jurken die de enkels bloot laten, kan ze beter in Brussel thuis laten…

  De rest is charming en geschikt om te worden herdragen… .iets nieuws is nog leuker!

 4. Vandenberghe Lut schrijft:

  De blauwe jurk ter gelegenheid van het Huwelijk van Guillaume van Luxemburg ,die was prachtig !
  Mag ze nog eens aandoen . Ik gok echter op een nieuwe jurk !

 5. Pytsje schrijft:

  Hoewel ik Mathilde altijd super goed gekleed vind, ben ik niet zo enthousiast over deze avondjurken.
  No 6,9,10,14 zijn wel aardig. Sprekende kleuren staan haar het mooiste. Favoriet is de blauwe jurk die ze droeg in Luxemburg.

 6. Heidi schrijft:

  Ik denk dat de roze jurk van de inhuldiging van koning WA een grote kans maakt. De eerste jurk (zwart-wit) mag voor mij ook nog wel eens uit de kast komen. Een derde eerder gedragen jurk die ik graag nog eens zou zien is de gebloemde jurk die ze droeg op het huwelijk van Frederik en Mary.
  Ik ben ook wel eens benieuwd welke juwelen en diadeem ze zal dragen voor dit gala.

  • Jelka schrijft:

   Mathilde kan nu ze koningin is kiezen uit twee tiara’s:
   – de Laurel Wreath tiara die ze gekregen heeft bij haar huwelijk en altijd droeg als prinses
   – Het Diadeem der Negen Provinciën: dat ze droeg op haar eerste portret als Koningin. Dit diadeem kan op verschillende manieren gedragen worden.

 7. Merel schrijft:

  De zwart-witte jurken, de zacht roze met lange mouwen, en de fel roze met zwarte band vind ik haar het mooist staan. Vooral in de felroze zou ik haar nog wel eens willen zien tijdens een gala. De zacht roze is meer een dagjapon vind ik.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.