Suggesties voor het staatsbezoek aan India

Morgenvroeg vertrekken Koning Filip en Koningin Mathilde naar India voor een staatsbezoek van 5 tot 11 november. Dat belooft weer heel wat mooie kledingcombinaties op te leveren! Ik ging alvast op zoek naar enkele suggesties voor Koningin Mathilde.

Tijdens zo’n staatsbezoek zoekt Mathilde bewust naar een mooie verhouding tussen het aantal nieuwe outfits, en het aantal reeds eerder gedragen outfits. Voor de suggesties wat betreft de nieuwe outfits, ben ik gaan snuffelen in de zomercollecties van Belgische ontwerpers. Het is namelijk nog heel warm in India, en het staatsbezoek draait nu eenmaal om de promotie van ons land in het buitenland, dus het zou Mathilde niet misstaan als ze zoveel mogelijke Belgische ontwerpers via haar outfits in de schijnwerpers zou kunnen zetten. 

Hieronder mijn suggesties voor nieuwe outfits!

Wim Bruynooghe

Cedric Charlier

Lola & Liza

Mooiloop

Nathalie Vleeschouwer

Red Juliet

Scapa

Xandres

A.F. Vandevorst

Annemie Verbeke

Charlotte Pringels

Christian Wijnants

Dries Van Noten

Dries Van Noten

Haider Ackermann

JBC

Just in Case

© Alle foto’s zijn eigendom van de hierboven vermelde merken zelf

Koningin Mathilde zal dus uiteraard ook heel wat outfits herdragen. Hieronder een overzichtje van de outfits waarvan ik vermoed dat ze geschikt zijn voor het staatsbezoek aan India:

© Koninklijk Paleis

Er staat ook een staatsbanket op het programma in India. Aangezien Koningin Mathilde tijdens het staatsbezoek in Denemarken al twee nieuwe galajurken droeg, vermoed ik dat ze in India een jurk zal herdragen. Hieronder enkele kanshebbers:

© Screenshots Canvas en The Royal Court, Sweden

 

Embed from Getty Images

Zo! Dit zijn mijn suggesties voor de komende week. Wat vinden jullie er van? Zitten er outfits tussen die jullie ook graag zouden willen zien? Of hebben jullie zelf een suggestie (zowel voor een nieuwe als een eerder gedragen outfit)? Laat het dan weten in de reacties!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

7 comments

 1. Charlie schrijft:

  De tweede oranje jurk van Dries van Noten zou ze -in aangepaste versie- zeker kunnen dragen, wat een mooie print! Ook de print van de jurk van Cédric Charlier zou haar goed staan denk ik. Eigenlijk zijn er veel geschikte jurken bij (Xandres, Scapa, Red Juliet, Christian Wijnants, Lola Liza,…) al denk ik niet dat ze Lola Liza zal dragen (voor een staatsbezoek). Bij de gedragen jurken zou ik graag de groene jurk van bij de Jordaanse koning nog eens terugzien maar eigenlijk zijn ze allemaal erg geschikt. Qua avondjurken gok ik op de gele Dries Van Noten. Haar kledij ligt natuurlijk al maanden van tevoren vast maar ik ben wel benieuwd of ze iets zal dragen van deze suggesties!

 2. Liz schrijft:

  Een beleefde (en wat gewaagde) TIP voor Hare Majesteit, Koningin Mathilde (van iemand die India en diens mentaliteit goed kent):
  GEEN korte jurken dragen, ooit! Is tegen de ‘principes’ van het land (of continent in dit geval). Mathilde is beeldig in lang gewaad: DAT dragen! In zoveel mogelijk felle kleuren (India houdt van kleur!).
  Goeie reis!

 3. Lut schrijft:

  Dries van Noten heeft altijd fleurige jurken in zijn collectie . We zijn benieuwd. Gisteren bij aankomst had een een leuk jurkje aan . gebroken wit waarschijnlijk nieuw. Stond haar goed.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.