Tentoonstelling Marthe Wéry

Hare Majesteit de Koningin bezoekt de tentoonstelling Marthe Wéry. Oeuvres, recherches et documents dans les collections du BPS22. Marthe Wéry (1930-2005) was een van de leidende figuren van de niet-figuratieve kunst in België. Het BPS22 bezit de grootste collectie van haar werken. In het Koninklijk Paleis te Brussel realiseerde Marthe Wéry een belangrijk ensemble van geschilderde panelen in groene kleurschakeringen. De tentoonstelling vindt plaats in het BPS22 Musée d’art de la Province du Hainaut te Charleroi.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt vandaag een beige jurk van Natan. Ze droeg deze jurk al eens eerder op 20 oktober 2016. Toen combineerde Mathilde de jurk met gouden accessoires, vandaag ging ze voor zwart. Ze draagt een opvallende lange ketting bestaande uit zwarte schakels, met één gouden schakel onderaan, zwarte oorbellen van Angela Caputi, en een zwarte clutch en pumps. 

De ketting heeft Mathilde al vele jaren, maar aangezien zij niet vaak halskettingen draagt, zien we deze slechts sporadisch.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

4 comments

  1. Margot schrijft:

    Ik vind het wel een chique kleur. Ook het model met die wat wijdere bovenkant en strakke rok bevalt me wel. Deze ketting maar ook de vorige met gouden cirkels maken het jurkje minder saai.

Geef een reactie