Tentoonstelling Rik Wouters

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin bezoeken de tentoonstelling Rik Wouters. Deze tentoonstelling sluit de reeks herdenkingsinitiatieven af rond de 100ste verjaardag van het overlijden van de kunstenaar. Rik Wouters (1882-1916) was een spilfiguur van het Brabantse fauvisme en heeft zowel schilderijen als beeldhouwwerken en tekeningen nagelaten. Hij wordt gerekend tot een van de voornaamste protagonisten van de Moderne Kunst in België. De tentoonstelling vindt plaats in het de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten te Brussel.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt vandaag nog eens een nieuwe outfit: ze draagt een rode rok tot over de knie, met een wit en blauwe print op. De rok moet duidelijk de blikvanger van haar outfit zijn, want al de rest houdt Mathilde volledig in het zwart. Ze draagt een mouwloze zwarte top, met strikjes volledig rond de halslijn. Over die top draagt ze een zwarte riem. 

Update: Mathilde’s rok is van Dries Van Noten!

Ook haar pumps, en haar clutch zijn in het zwart, Mathilde koos vandaag voor de Sutra clutch van Diane von Furstenberg:

Mathilde draagt ten slotte haar pareloorbellen.

Wat vinden jullie van deze nieuwe outfit? Ik vind het persoonlijk niet echt een winner.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

7 comments

 1. Margot schrijft:

  Ik vind het ook niet echt wat. De top is in dit kille voorjaar wel erg brrr..bovendien heeft de koningin geen echt lange nek waardoor die strikjes wat opgepropt overkomen. Haar halslijn vind ik altijd het mooist met een boothals hoewel die mooie losse witte col bij die prachtige jas ook geweldig stond. De rok lijkt te lang voor een sluikvallende midirok. Hij mag met een andere top in de herkansing.

 2. camille schrijft:

  het was ” wow” toen de Koningin uit de wagen kwam, en toen ze later van de trappen naar ons toe kwam, heel mooi, denk dat het zwarte print op de rok is, even mijn foto’s bekijken

 3. madison schrijft:

  De print van de rok is mooi. Ik denk dat ie beter uit de verf zou komen in deze lengte als er meer stof in zat. Nu is ie niet pencil maar ook geen volle rok.
  Ik vind t met zwart gecombineerd wel ok.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.