Uitreiking van de prijzen van de Koningin Elisabethwedstrijd

Na enkele weken van voorrondes, halve finales en finales is de Koningin Elisabethwedstrijd op zijn einde gekomen, en sinds zaterdag is de winnaar bekend. Vandaag reikte Koningin Mathilde dan ook officieel de prijzen hiervan uit.

Mathilde droeg een nieuwe witte jurk, en net als vorig jaar bij deze gelegenheid ook een hoed:

 

De jurk mag dan wel nieuw zijn, het ontwerp is ons alleszins niet onbekend. Koningin Mathilde heeft namelijk een geel jurkje dat er heel gelijkaardig uitziet, ze droeg dit bij de uitreiking van de Koningin Mathildeprijs dit jaar. Modehuis Natan werkte erg veel met deze stof – in verschillende kleuren – in zijn Natan Collection Lente/zomer 2015:

Natanulccsnsuasnwmynbn82e

Ook de hoed is geen onbekende. Mathilde droeg deze hoed namelijk bij het huwelijk van Erfgroothertog Guillaume met Stéphanie de Lannoy in oktober 2012:

 

Wat vinden jullie van deze jurk? Mooier in het wit of in het geel?

9 comments

  1. Isabelle schrijft:

    In combinatie met dit wit kleedje vind ik Mathildes hoed mooi en stijlvol. Véél beter dan de vorige keer, toen ze het combineerde met een glanzende tailleur (of jas?) in dezelfde beige tint.

  2. Kuifje schrijft:

    Op de zustersite las ik dat Maxima bij een bezoek ergens in de USA geen hoed op had omdat het na 18 h was. Bestaat er dan een protocol dat bepaalt wanneer en wanneer niet met hoed (en is dat ook zo voor handschoenen ?). Voor heren is er ook zo iets dat je niet op elk moment van de dag een smoking of een jacquet kunt dragen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.