Vredesvrouwen

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin ontvangen de Vredesvrouwen-laureaten van 2012, 2014 en 2016. Om de twee jaar worden een aantal vredesvrouwen verkozen op initiatief van de Vrouwenraad, le Conseil des femmes francophones en het Platform 1325. Het gaat om vrouwen die actief zijn in het middenveld en zich  inzetten voor vrouwenrechten, vredesopbouw of vredesbehoud en dialoog. Hun projecten geven mee uitvoering aan Resolutie 1325 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Ze onderstrepen de positieve rol die vrouwen kunnen spelen bij conflictpreventie en –oplossing en bij de wederopbouw van de samenleving na conflicten. De ontmoeting vindt plaats in het Koninklijk Paleis te Brussel.

© Koninklijk Paleis en Place Royale/RTL

Koningin Mathilde draagt vandaag een gekend jurkje van Natan. De jurk bestaat onderaan uit een rok met een dierenprint, en bovenaan uit een felrood top met driekwartsmouwen. Op de rok vooraan zit als speels detail ook een rode strik. 

Deze jurk was een favoriet van Mathilde in 2014 en 2015, ze droeg deze jurk al eerder op 5 februari 2014, 22 oktober 2014, 5 februari 2015 en 17 november 2015. 

Mathilde droeg hierbij een donkerbruine clutch, en rode oorbellen. Ze had ten slotte haar kapsel in een mooie lage chignon verwerkt. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

2 comments

  1. Margot schrijft:

    Leuk op de 1 of andere manier herinner ik me deze variant van grijs met geel en grijs met roze niet. Blijft een goed model alhoewel deze rok wel iets meer ballonaspiraties vertoont dan de andere. Gelukkig zijn de plooien niet vanuit de taille maar er iets onder.
    Qua kleur en print vind ik de keurige koningin altijd spannender worden van dit soort creaties. Jammer dat ze de roze lipstick van ‘s ochtends nog draagt.

Geef een reactie