Wikifin@School Challenge

Hare Majesteit de Koningin woont de opening bij van de Week van het Geld georganiseerd door FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten). Voor deze gelegenheid reikt Wikifin de prijs van de Wikifin@School Challenge uit aan leerlingen uit het secundair onderwijs. Het aanbod van financiële producten wordt alsmaar complexer en ruimer, daarom is het leren van goede gewoontes rond geld belangrijk. Jongeren moeten risico’s kunnen inschatten, een budget opstellen of een keuze kunnen maken tussen de juiste krediet- of spaarformule. De Koningin steunt reeds enkele jaren initiatieven rond financiële geletterdheid binnen het gezin en op school. De activiteit vindt plaats in Euronext te Brussel.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde droeg een jurk met een drukke print die bestaat uit lichtgrijze, donkergrijze, lichtblauwe en donkergroene vlekken in een abstract patroon. De jurk is van Natan, en Mathilde droeg deze al eerder op 9 november 2016. 

Koningin Mathilde koos het donkergroene element uit de jurk om te combineren met een brede riem in dezelfde kleur. Ze koos voor een beige handtas – neutraal van kleur dus. 

Mathilde droeg ten slotte haar lange oorbellen met een roze steen in druppelvorm. Deze kleur zien we dan weer terugkomen in de lichtroze mantel die Mathilde bij aankomst boven haar jurk droeg:

© Place Royale/RTL

Morgen begint het staatsbezoek aan Denemarken! Wat zijn jullie verwachtingen van dit bezoek? Denken jullie dat Mathilde een nieuwe galajurk zal dragen of eentje zal herdragen? En voor welke juwelen zal ze kiezen? Edouard Vermeulen van Natan verklapte alvast dat de Koningin 2 of 3 outfits van hem zal dragen. En ook Fabienne Delvigne heeft al toegegeven dat Mathilde hoeden van haar zal dragen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

5 comments

 1. Margot schrijft:

  Deze combi is echt spannend. Een camouflage printje met een vleugje roze.Heel stoer en heel vrouwelijk. En hoor mij, leuke ceintuur!
  Omtrent Denemarken, ik denk herdragen t.a.v. een galajurk en iets nieuws van Deense oorsprong qua dagkleding of iets met mooie moderne Deense sierraden.

 2. Charlie schrijft:

  Ik vind inderdaad ook de roze cape en de prachtige oorbellen het mooist.
  Bij elk staatsbezoek hoop ik dat we iets nieuw (vooral dan galajurken en juwelen) zullen zien. Ik blijf, ergens misschien naïef, hopen dat Mathilde als koningin meer juwelen ter beschikking heeft dan we tot nu toe gezien hebben.

 3. camille schrijft:

  ik vondt de schoenen heel mooi, mosgroen!!! en het biesje op de cape, tof,maar vooral de vriendelijkheid van onze Koningin, het was weer een fijne ontmoeting
  voor het bezoek aan Denemarken, ben benieuwd voor de eerste foto’s

 4. madison schrijft:

  Een goede wat standaardjurk. De cape is leuker!
  Ik hoop dat ze flink uitpakt in Denemarken. Net als in Nederland.
  En dat de Deense royal family zoals gebruikelijk ook weer hun best doen.

Geef een reactie