Zomertentoonstellingen in het Koninklijk Paleis

Op donderdag 20 juli 2017 vindt de inaugurale wandeling van de zomertentoonstellingen in het Koninklijk Paleis te Brussel plaats. Dit in aanwezigheid van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin.

Zoals ieder jaar opent het Koninklijk Paleis te Brussel zijn deuren voor het publiek op zaterdag 22 juli 2017, met als thema Wetenschap en cultuur op het Koninklijk Paleis.

De Kanselarij van de Eerste Minister en het Federaal Wetenschapsbeleid hebben een beroep gedaan op de tien Federale wetenschappelijke instellingen en het Nationaal Geografisch Instituut om de tentoonstelling Hemel! te organiseren. Vanuit hun vakgebied laten de wetenschappers de toeschouwers de hemel herontdekken. Naar goede gewoonte zal Technopolis®, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie aanwezig zijn. Dit jaar presenteren zij de interactieve tentoonstelling Op je gezondheid! om het menselijk lichaam beter te leren kennen. Tot slot organiseert de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed de tentoonstelling Karel van Vlaanderen, Prins, Regent, Kunstenaar. Dit met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt een vrij nieuw jurkje vandaag: ze droeg het ongeveer een maand geleden (op 16 juni) voor de eerste keer. Gezien het typische model van de jurk, met de rechte neklijn, en de plooien in de rok, ga ik er van uit dat de jurk van Natan is. Ook de print met streepjes in verschillende kleuren is vrij typisch voor een ontwerp van Natan. 

Net als vorige keer combineert Mathilde de jurk met donkerrode pumps en een donkerrode clutch. Alleen voor haar fantasieoorbellen heeft ze voor de kleur groen uit haar jurk gekozen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

2 comments

Geef een reactie