Eerste schooldag

Vandaag gaan alle kinderen in België weer voor de eerste dag naar school, na een zomervakantie van twee maanden. Zo ook de 4 kinderen van Koning Filip en Koningin Mathilde. Prinses Elisabeth gaat inmiddels naar het 5de middelbaar, Prins Gabriel naar het 3de middelbaar, Prins Emmanuel naar het 1e middelbaar en Prinses Eleonore gaat naar het 4de leerjaar. De kinderen poseerden voor de foto vanmorgen voor ze naar school vertrokken:

  © Koninklijk Paleis

Prinses Elisabeth draagt vandaag een jas met sjaalkraag en lange mouwen met franjes en contrasterende koordjes aan de zijkanten. De mantel in ecru en rood is van Zara:

Prinses Elisabeth neemt al sinds een paar jaar geen boekentas meer mee naar school, maar kiest voor een grote handtas, zoals dat mode is momenteel bij tienermeisjes. Ze kiest (net als vorig jaar) voor een bruine tote bag van Michael Kors:

Dit is een oud model van de Jet Set tas van Michael Kors, die niet meer verkrijgbaar is in deze versie. De Jet Set bestaat nog steeds, maar het gouden plaatje met de merknaam heeft inmiddels plaats moeten maken voor de gouden letters van Michael Kors. 

Wij wensen de koningskinderen alvast een heel fijn schooljaar toe!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

8 comments

 1. Margot schrijft:

  Wat een leuke gewoonte is dit toch! Wilde prins Emmanuel (met koningin Mathilde) dit keer geen pers? Ik wil wel zeggen dat ik altijd de openheid over de leerstoornis enorm heb gewaardeerd. Zelf hebben we een kleinzoon met een taalstoornis en hoe meer openheid, hoe meer begrip en daar is het koningshuis toch een voorbeeld in.
  Grappig hoe de oudste 2 hun eigen kledingsmaak hebben. Prins Gabriel stoerder en prinses Elisabeth hipper dan eerder.

  • Charlie schrijft:

   Ik heb ergens gelezen dat prins Emmanuel pas op 4 september start. Hij zal immers naar een andere school gaan dan de andere kinderen.
   Ik vind het altijd leuk om prinses Elisabeth en prins Gabriel samen te zien, het lijken mij twee fantastische kinderen. En súper trouwens dat ze zo verwaaid en net uit bed lijken te komen en zich niet te veel lijken aan te trekken dat er foto’s worden genomen, zo houden! Bij de schoolpoort lijkt alles immers perfect in orde en dat is hetgeen telt voor de buitenwereld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.